Anđeli garava lica - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Anđeli garava lica

Anđeli garava lica

Angels With Dirty Faces (1838.)

Warner Bros / Issa Film i Video

79' krimi, drama

Režija:           Michael Curtiz

Uloge: James Cagney, Pat O'Brien, Humphrey Bogart

Scenario:        Rowland Brown, John Wexley, Warren Duff

Linkovi:

filmsite.org
imdb

Anđeli garava lica

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.67
3
0.00

Priča o dvojici prijatelja iz predgrađa New Yorka koji su vremenom završili na potpuno različitim stranama zakon. Inače, omiljena tema filmova 30-ih godina.

James Cagney i Pat O’Brien udružuju glumačke snage po šesti put u ovom gangsterskom klasiku. Cagney je Rocky Sullivan, karizmatični grubijan iz geta, čiji uspon u svijetu podzemlja izaziva strahopoštovanje kod grupe maloljetnih delikvenata.

O’Brien nastupa u ulozi svećenika Connollyja, Rockyjevog prijatelja iz djetinjstva koji želi stati na kraj utjecaju našeg antijunaka. Uz Cagneyja i O’Briena, u filmu, također, nastupaju Humphrey Bogart kao odvjetnik sklon spletkama, Ann Sheridan u ulozi Rockyjeve djevojke, kao i klinci iz slijepe ulice, svi zajedno pod redateljskom palicom Michaela Curtiza (Casablanca).

Cagneyju uloga Rockyja Sullivana 1938. donosi nagradu Udruženja newyorških kritičara, kao i Oscarovsku nominaciju u kategoriji za najbolju glavnu mušku ulogu.

Pogledajte glasovitu završnicu filma i saznajte zašto!

POSEBNI DODACI:
* Leonard Maltin, Warner Night at the Movies (1938.); glazbeni spot Tamo gdje započinju zvijezde i animirani film Porky & Daffy
* Kino najava
* Novi prilog: Anđeli garava lica: Što čuješ? Što kažeš?
* Audio komentar: Povjesničar filma Dana Polan