Plaža - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Plaža

Plaža

The Beach (2000.)

20th Century Fox / Continental film

119' avantura, drama, triler

Režija:           Danny Boyle

Uloge: Leonardo DiCaprio, Tilda Swinton, Virginie Ledoyen, Guillaume Canet, Robert Carlyle

Scenario:        John Hodge

Producent/i:   Andrew Macdonald

Linkovi: imdb

Plaža

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.56
39
0.00

U bijegu od modernog, konzumističkog društva mladi avanturist pronalazi svoje mjesto pod suncem na skrivenom, rajskom otoku.

Mladi avanturist Richard (Leonardo DiCaprio) putuje svijetom u potrazi za nečim stvarnim, opipljivim i za samim sobom. Sasvim slučajno, u jeftinom hontelu u Bangkoku upoznaje Francuski par Etinee i Francoise i starog pustolova Daffyja. Paranoični, iscrpljeni Daffy i više je nego pretjerao u konzumaciji bohemskog života kojeg želi podjeliti sa Richardom. Priča mu o skrivenom, rajskom otoku netaknute prirode kojeg krase prakrasne pješčane plaže.

Idućeg dana Richard pronalazi komadić papira pored vrata hotelske sobe, no ne i Daffyja koji netragom nestaje. Na papiriću je rukom nacrtana karta i upute koje je Daffy ostavio. U nadi da otok o kojem je govorio zaista postoji Richard odlučuje okušati sudbinu ne bi li pobjegao od svijeta u kojem živi, okruženja u kojem ne nalazi svoje mjesto.

Liberalni Francuski par također je otvoren prema novim izazovima te mu se pridružuje na putovanju. Ispostavlja se da otok zaista postoji te da na njemu u tajnosti živi zajednica putnika koji su poput Richarda nekako saznali za to mjesto. Oduševljena trojka uvjerena je da je pronašla raj na zemlji no ništa nije savršeno u što će se ubrzo uvjeriti.