Pakleni poslovi - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Pakleni poslovi

Pakleni poslovi

Infernal Affairs (2002.)

Miramax / Blitz film i video

101' krimi, drama, triler

Režija:           Wai Keung Lau, Siu Fai Mak

Uloge: Andy Lau, Tony Leung Chiu Wai, Anthony Wong Shau-Sang, Eric Tsang, Kelly Chen

Scenario:        felix Chong, Siu Fai Mak

Producent/i:   Wai Keung Lau

Zemlja:          Hong Kong

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Pakleni poslovi

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.19
16
0.00

Uz krilaticu 'made in Hong Kong' sve će reći rečenica sa Rotten Tomatoesa – 'pogledajte ga prije nego ga Ameri remakeaju!'.

Ukoliko su akcijaneri vaš cup of tea, srcu će vam biti topla činjenica da ovaj naslov možete pogledati bez svakoga straha. Ako je kritičarima za vjerovati, ne bi se trebali razočarati.

Priča je smještena u nikad završene zavrzlame između bandi i policije. Racionala je ovakva: policija ima undercover policajca Laua u famoznoj i opasnoj bandi. Banda ima svog čovjeka, Chana, u policiji. I jedni i drugi su svjesni postojanja krtice, samo nikako ne mogu otkriti identitet iste.

Iako Lau i Chan uspješno prenose informacije svojim šefovima, s vremenom osjećaju sve veći pritisak dvostrukog života te postaju rastrgani između obveza i sve većeg prijateljstva koje ih veže s donedavnim protivnicima. Kada stvari uzmu maha, njihova će jedina motivacija biti ostati živi…

Od jačih strana filma kritičari ističu maštovito insceniranu akciju koja se vrlo polako razvija, shodno tome izazivajući sve veću napetost i pažnju gledatelja. Oružje u biti nisu puške već mobiteli koji se stalno prisluškuju i provjeravaju, a glavni je motiv filma linija između dobra i zla koju svaki od glavnih likova mora po nekoliko puta prijeći.

Zanimljiv je podatak da je naslov filma izravna aluzija na budističke izreke, a da bi sve ostalo simbolično, naslovna izjava i otvara i zatvara film, a ukoliko vam je do još informacija – objavismo nedavno da će se Martin Scorsese pozabaviti američkim remakeom u kojem će glavne uloge iznijeti trojac Di Caprio/Damon&Wahlberg.