Feniksov let - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Feniksov let

Feniksov let

Flight of the Phoenix (2004.)

20th Century Fox / Continental film

113' akcija, avantura

Režija:           John Moore

Uloge: Dennis Quaid, Giovanni Ribisi, Miranda Otto, Hugh Laurie, Jared Padalecki

Scenario:        Scott Frank, Edward Burns

Producent/i:   William Aldrich, Alex Blum, Wyck Godfrey

Linkovi: imdb

Feniksov let

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.50
10
0.00

Nakon avionske nesreće skupina 'uradi sam' naftaša nastoji sklepati avion usred pustinje.

Remake filma iz 1965. godine strogo se drži fabule originala. Za one koji ga nisu gledali priča prati grupicu ekscentričnih, ne baš radišnih radnika naftne kompanije s kojima se susrećemo u teretnom avionu iznad Sahare. Ulaze u pješčanu oluju što izaziva rušenje aviona in the middle of nowhere.

Skupina čudaka tako se nenadano našla usred pustinje sa malim zalihama vode i nekoliko konzervi hrane. Odlučuju iskoristiti ostatke letjelice i napraviti novi avion (ništa lakše, ipak su oni naftaši) ne bi li spasili živu glavu. Kapetan Frank Towns (Dennis Quaid) sklon je čekanju pomoći no nakon što se uvjeri da od toga neće biti ništa i sam zasuče rukave. Oraspoložit će ga saznanje da se Gekasti Elliot (Giovanni Ribisi) bavi dizajniranjem aviona što se, uz nekoliko ruku, ispostavlja sasvim dostatnim za izgradnju letjelice.

Zvijezde originala poput Jimmy Stewarta, Richarda Attenborougha i Ernesta Brgnine ovdje zamjenjuju relativno anonimni, neuvjerljivi glumci koji usprkos trudu ne odaju dojam očajnika u borbi za goli život, a još manje ljudi sposobnih za izgradnju aviona.