Ugrožena vrsta - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ugrožena vrsta

Ugrožena vrsta

Endangered Species (2002.)

Beyond Films / VTI

94' horor, triler

Režija:           Kevin S. Tenney

Uloge: Eric Roberts, Arnold Vosloo, John Rhys-Davies, Al Sapienza, Tony Lo Bianco

Scenario:        Kevin Tenney

Producent/i:   Mikael Borglund, Brooks Riley

Ugrožena vrsta

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

1.50
2
0.00

Ugrožena bi vrsta mogli postati ljudi nakon što se na njih namjerio krvoločni vanzemaljac, lovac na ljudsku kožu.

Modene toplice poprište su masakra u kojem je život izgubilo mnogo nedužnih žrtava. No ono što zabrinjava detektive jest način na koji su ubijeni. Vjeruju da tako nešto nije mogao izvesti čovjek. Naime, sve su žrtve ustrijeljene u oko ili uho no kod niti jedne nije pronađen metak. Uz to neka su trupla nestala. Kako istraga napreduje momci u plavom sve su više uvjereni da su počinitelji vanzemaljci.

Ispostavlja se kako je zaista riječ o vanzemaljcu kojem je zanimljiva ljudska koža koja je navodno na cijeni na svemirskom tržištu. U pomoć policajcima priskače neka vrsta aliena upravitelja kojem je naš planet dodjeljen na čuvanje (??). Dakle da rezimiramo - alien maštovitog imena Hunter ubija ljude ne bi li im odrao kožu dok se drugi, Warden (upravitelj) zajedno s murjom bori protiv istog tog kolege lovca.

Ime režisera i scenarista Kevina Tenneya poznato je u krugovima ljubitelja horora. Tenney potpisuje kultne naslove poput 'Night of Deamons' i 'Witchboard', no definitivno mu nije trebao 'Witchboard 2' i akcić 'Demolition University' kao ni, vjerovatno ste i sami zaključili, film o kojem upravo čitate.