Talac - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Talac

Talac

Hostage (2005.)

Miramax / VTI

113' akcija, krimi, triler

Režija:           Florent Emilio Siri

Uloge: Bruce Willis, Kevin Pollak, Jimmy Bennett, Serena Scott Thomas, Johnny Messner, Marshall Allman

Scenario:        Doug Richardson

Producent/i:   Susane Bohnet, Bob Yari

Zemlja:          SAD

Linkovi: trailer
službeni site
imdb

Talac

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.40
35
0.00

mareva 09.07.2012 Ocjena recenzije : 0.0

old boy willie

Film je daleko od prosječnog. Pravi napeti triler koji je više od one klasične bad guy-good guy šablone.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mary2611 01.02.2009 Ocjena recenzije : 2.0

bruce is the man!

triler, mračnjak, al zato je tu zgodni bruce willis da podigne atmosferu. osim otmice o kojoj je riječ u filmu, upleten je i privatni život willisovog lika koji nije baš u potpunosti definiran i čak je pomalo nejasan.
gledljivo, iako ništa posebno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dec 06.05.2008 Ocjena recenzije : 1.33

Prosječan

između 3 i 4 ali te ocjene nema pa ću dati 4. šta drugo reći...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

enigma47 22.10.2005 Ocjena recenzije : 3.0

Pomak na bolje !

Willy je vrlo dobro odigrao svoj dio u tom akcionom filmu. Sasvim solidan akcijaš. Tko voli dobre napete i uzbudljive akcione filmove svakako se preporučuje I "TALAC". Nećete požaljeti za provedenim vremenom sjedeći.
Vrlo dobro !

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Tamagochi 09.09.2005 Ocjena recenzije : 3.0

Šteta za Brucu!

Još jedan loš film u njegovoj karijeri, taman kad sam mislil da mu je krenulo nabolje (Sin City).Ok, i nije tak loš, ali usporedbe sa Umri Muški trilogijom i još nekim njegvim starijim hitovima su smješne.Pervenstveno smatram da je za (ne)kvlitetu filma kriv redatelj.u rukama nekog pouzdanijeg i boljeg redatelja dobili bismo bolji, napetiji i zanimljiviji film.
A ovko patetičan i smiješan trilerčić.Zbilja šteta za Brucu!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

luky11 01.09.2005 Ocjena recenzije : 4.25

Pregovarač u nevolji

I eto nam još jednog trilera u kojem glumi Bruce.Nismo se ni pitali kako će sve završiti,zato jer u svakom filmu u kojem je glumio je završio kao heroj.Iako ima nekih izuzetaka kao Pulp Fiction,12 majmuna i Sin City.Po meni je Bruce to sve solidno odglumio.Samo se u svim njegovim filmovima nalazi neka rupa (osim izuzetaka,pogledaj gore).Tu minus dajem tome što je to sve jako predvidljivo,a i smetala me gluma Jonathana Tuckera,na kojem se vidi da i nije baš stvoren za neke filmove,a pogotovo ne za trilere.Može glumiti u nekoj parodiji,tamo će barem izgledati prirodno.To su bili neki minusi,ali ima još jedan.NA kraju mi se to sve čini ne realno,na ono sa Marsom,nego kada je trebao doći po ženu i kćer,pa je sve mafijaše on sam poubijao.Onaj zadnji dio sa Marsom mi je bio solidno snimljen.Isto tako je to sve lijepo i dobro režirano sa solidnim Bruceom koji se u zadnje vrijeme dosta pokvario u glumi,ali se popravio u ovom filmu i izvrsnom Sin Cityu.Još malo o redatelju.Florent Emilio Siri je novi Francuz u Hollywoodu koji je imao dva prijašnja francuska filma.Režirao je i izvrsnu igricu Splinter Cell.Među sporednim glumcima se pojavljuje i Willisova 16-ogodišnja kćerka iz braka sa Demi Moore.Tu je i Ben Foster koji glumi ludog Marsa.On će glumiti u trećem djelu X-Mena!A glumio je i u Punisheru.Ima samo jedna zanimljivost u filmu.A to je ova.U trenutku kada Kevin Pollak stavlja lažni Heaven can Wait između ostale DVD-eve,možemo vidjeti i kopije filmova koji su između ostalih i Pregovarač,a možemo i vidjeti film The Nest,rredateljev prijašnji uradak.Od nekih pogrešaka se može vidjeti i kada klincu padnu na pod DVD-i,padnu naopako.Kada ih ponovo uzima sa poda,oni su na pravoj strani.ETo to je to.Ali moram još pohvaliti Kevina Pollaka koji dosta dobro glumi(pogledaj Ubojicu mekog srca 1 i 2)Meni se film dosta dojmio,iako ima nekoliko grešaka nema šanse sa mu dam pet.Mislio sam čak i o trojci ali zbog lijepe režije i napetosti dajem mu neki minus ispred četvorke.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

666 17.08.2005 Ocjena recenzije : 2.0

ok je samo pomalo usporen i cudno za bruca da glumi takvog lika

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kiks 17.08.2005 Ocjena recenzije : 4.0

Bruce se vraća?

Čist solidan filmić,nešto između trilera i akcije.No nije to to ,još to nije onaj stari Willis.U zadnje vrijeme ga baš i nema ,od onog katastrofalno lošeg Povratka ubojice mekog srca do malih cameo uloga.Where have the good men gone.Nisam gledao Sin City ali nije to onaj Die Hard Bruce.Film prati život pregovarača koji napravi grešku i tako umre 3 ljudi.Sav shrvan ode u mali gradić za šerifa.Gradić bez kriminala sve dok nafiksani klinci ne otmu obitelj jednog bogataša i sakriju se u njegovu kuću(bogataševu).No taj bogataš je ujedno i knjigovođa mafije i sad dođu mafijaš i otmu Brucovu Ženu i kćer i itd...Film malo mračan ,malo već viđeno ocjena 3

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

matha 26.07.2005 Ocjena recenzije : 3.4

dobro!

Prije svega, Bruce se odlično snađe u svakoj ulozi! Tako i ovdje, jedino što mi se ne sviđa attitude glavnog lika - isto kao u onom filmu Prljavi igraju prljavo u kojem isto tako glumi Bruce - no, osim toga, film ima neke zanimljive obrate koji su možda i za očekivati, ali ja ih nisam očekivala i zato sam se dobro provela gledajući. Noja ocjena je 4 jer je film svakako zanimljiv! Ne samo da je spoj dobro odmjerene akcije i realnosti, nego i triler s elementima horrora! Ovaj film svakako pogledajte!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

havier 21.07.2005 Ocjena recenzije : 1.0

Zamarač

Film se sastoji od toliko slojeva klišea da bi se i musaka posramila na složenosti. Brus je više puta pokazao da kao pravi glumac može u roku od nekoliko sekundi izlučiti pravu rijeku suza a svojim preglumljavljanjem upravo bode oči. Priča o neuspješnom pregovaraču koji se povukao i nije nešto novo i nikad prije viđeno ali eto progutat ćemo i to. Radnja traje li ga traje a niš se zanimljivo i ne događa a onda odjednom scena zbog koje smo se svi rasplakali (nažalost od muke)kada dječak ustvrdi da je Brus kapetan TamoNeki i da će on spasiti planet. Strašno. Uglavnom, pošedite se glavobolje a još ako k tome volite Brusa kao glumca zaboravite da je ikada snimio ovaj film.
P.S.
Nominiram ovaj filma za zlatnu malinu

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DragonRage 11.07.2005 Ocjena recenzije : 3.33

Pregovarač, pih...

Kad sam prije godinu,dvije čuo za film Hostage u koje je za gl. ulogu bio određen Willis,a bio je najvljivan kao akc. triler u stilu Pregovarača.Sve to mi je zvučalo odlično,akc.triler, Bruce Willis itd.No nakon što sam ga odgledao,moram reči da je loš i razočaravajuć.Pregovaraču nije ni do koljena.Pročitah, da je film snimljen u Noir stilu s istaknutim crno-crvenim kontrastima.Jedino što je u tom stilu snimljeno je uvodna špica,i ona je jedina bila zanimljiva,a na tome je i ostalo,još sam se zbunio jer sam mislio da sam fulao film,jer ta špica vizualno podsječa na Sin City.Neznam od kuda početi, no...Priča je predvidljiva,puna nelogičnosti i nezanimljiva.Bruco glumi pregovarača koji zbog tragedije na poslu se odluči preseliti u mirniji gradić,no i tu ga snađu nevolje pa se on nađe u sličnoj situaciji s početka filma.Začuđujuče je kako je scenarist Doug Richardson koji je napisao odličan Umri Muški 2 i Bad Boyse 1 uspio napisati tako nezanimljivu priču,inače ekranizaiju istoimenog romana Roberta Craisa.A i dialozi su na momente nebulozni,sad me zabrinjava i to što Richardson piše scenarij za Umri Muški 4.Neki likovi su kranje karikirani(recimo Mars)i uopće nije objašnjen razlog takvog njihovog ponašanja,dok su drugi pak čiste karikature(recimo mali klinac Tommy)koji izigrava McClanea i šulja se kroz ventiljaciju kroz kuću.Redateljski dio posla je također zaštekao.Francuski redatelj Florent Emilio Siri koji je do sada režirao samo video igre poput Splinter Cell je potpuno fulao atmosferu filma.Neki djelovi filma su fakat podsječali na igricu(scena u goručem hodniku kroz koji Mars hoda, kaj je to?pa nije ovo Vrana).A i u cjelini film nije ništa posebno imresivan ni na vizualnom polju,pa se moram zapitati kamo je otišlo 52 mil.buđeta,kad neki redatelji i za duplo manju lovu rade vizualnno imresivnije filmove.U svemu tome Willis je još jedini koji se je malo potrudio,no i on je u nekim djelovima pretjerao.Na žalost,jako loše,no zbog odličnog Bruce u Sin Cityu...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

VIP 11.07.2005 Ocjena recenzije : 2.33

nespretno

Eto, odlučio sam pogledati film - kažu zanimljiva radnja. On je profesionalni pregovarač sa fobijama iz prošlosti, te sada mora birati o sigurnosti tuđe i svoje obitelji. No, dobro.
Ajde idemo, početak, Bruce obrastao u bradurinu doživljava svoj fijasko na pregovaračkom polju i u samom početku se vidi načinom snimanja da redatelj pokušava kamerom prikazati najveći spektakl koji ste ikada vidjeli pa tako nepotrebno naglašava totalno nevažne stvari. No, onda slijedi nastavak sa tri zlikovca-klasika (totalni psihopat, dečko sa pomaknutom dozom samopouzdanja-a kao vođa ekipe, te njegov brat koji je jedini dobre duše). Naravno, u sva ih sranja ugura onaj psihopat, a čika Bruce je tu da spasi stvar.
Puno nelogičnosti, dosta iritantnih dijaloga (zar si ti zaista kapetan ???, a moja je kuća planet ??? - reče oduševljwno dječak, a Bruce se od muke hvata za glavu). Ili bolni izraz lica kada Bruce na kraju spasi svoju obitelj (nemojte mi govoriti da sam vam otkrio kraj, niste valjda sumnjali) me zaista iritirao. A gdje je tu noir-stil, gdje su dvojbe i moralne dileme glavnog lika?
Ovo se pretvorilo u običnu pucačinu-triler koju ćete odgledati brojeći minute do kraja, a zaboraviti čim izađete iz kina. Jednostavno nije dobar, a mogao je biti. Šteta.
Ocjena: 1,5, ali samo zbog z