Za sve je kriva svekrva - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Za sve je kriva svekrva

Za sve je kriva svekrva

Monster in Law (2005.)

New Line Cinema / ISSA film i video

101' komedija, romansa

Režija:           Robert Luketic

Uloge: Jane Fonda, Jennifer Lopez, Michael Vartan, Wanda Sykes, Adam Scott, Annie Parisse, Monet Mazur

Scenario:        Anya Kochoff

Producent/i:   Chris Bender, Michael Flynn, Paula Weinstein

Zemlja:          SAD

Linkovi: trailer
službeni site
imdb

Za sve je kriva svekrva

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.54
26
0.00

Nakon petnaest godina izbivanja s velikih ekrana, Jane Fonda se vratila opakija nego ikad, te se pod pseudonimom Viole Fields našla u ringu s Lopezovom.

Charlotte Cantillini iliti Charlie (Jennifer Lopez) je jedna fina mlada dama – pristojna, skromna, voli pse i kuhanje, prema svima je prijateljski nastrojena i lojalna, a najbolji joj je prijatelj gay. Nakon brojnih ljubavnih neuspjeha, koji se uglavnom svode na bezvezne sastanke naslijepo, ona konačno upoznaje pravog – Dr. Kevina Fieldsa (Michael Vartan), kirurga, koji joj momentalno uzvrati jednako nježnim emocijama. Da bi sve bilo proper i tradicionalno, Kevin svoju odabranicu odluči predstaviti svojoj majci.

Upravo na tom mjestu počinje pravi zaplet, a motiv je jednak onom iz starih bapskih priča – ta prokleta punica! Viola Fields (Jane Fonda), nekad poznata televizijska voditeljica čija je karijera završila incidentom (tokom jedne emisije uživo pokušala je ubiti sugovornika), smatra da je ljepuškasta Charlie nedostojna njezinog ljubljenog sina. I da stvari budu još gore, a njena samokontrola mjerljiva u promilima – žešće je navučena na alkohol i tablete, iznimno je posesivna, egoistična i spremna na sve ne bi li promijenila Kevinovu odluku. Cilj sabotaže je jasan: poniziti Charlie te je natjerati da ostavi njezinog premilog dječačića.

Iako ovaj film važi za veliki Fondin comeback, kritičari su prilično iznenađeni što je odabrala upravo ovu ulogu, budući da ovu komediju vide kao mnogo zaostaliju verziju 'Meet the Parents'. Jane je unatoč svemu ostala brza na jeziku te je medijima već objasnila da je sve strahote ove uloge osmislila prema teškom karakteru svog bivšeg muža Teda Turnera.

Zlobnici zabavnu stranu ovog naslova vide upravo u činjenici da je zločesta Fonda svoje prste zarila u picnutu kožu Jennifer Lopez koja još uvijek fura Pepeljuga imidž, a dobre je kritike požnjela i izvedba Wande Sykes koja glumi Violinu pomoćnicu.