Navijačko ludilo - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Navijačko ludilo

Navijačko ludilo

Football Factory (2004.)

Vertigo Films / Continental film

90' drama

Režija:           Nick Love

Uloge: Danny Dyer, Frank Harper, Neil Maskell, Roland Manookian, Jamie Foreman

Scenario:        Nick Love

Producent/i:   Robert Blagojevic, Rupert Preston

Linkovi: imdb

Navijačko ludilo

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.60
10
0.00

I kolcem, i lancem, i bokserom u glavu, udari, razvali...!

Navijači i huligani često su svrstani u isti koš. Iako među njima nedvojbeno ima poveznica postoji bitna razlika. Huligani koriste subotnje popodne na stadionu isključivo kao pologon za izazivanje nereda i ubijanje Boga u neistomišljenicima, dok navijači ipak znaju nabrojati početni sastav momčadi za koju navijaju, bez obzira na količinu alkohola u krvi.

Ovaj polu dokumentarac prati četvoricu navijača engleskog prvaka Chelsea, pripadnika stare škole, ostataka ostataka koje je čelična Lady ako ne istrijebila, a ono bar primirila. Billy je lokalni bully ili ako hoćete siledžija u srednjim godinama koji nikako da odraste i uklopi se u društvo u kojem ne vidi svoje mjesto. Može ga pokrenuti jedino dobra šora i pucanje adrenalina prilikom bliskih susreta sa protivničkim navijačima.

Paranojični, 30ineštogodišnji Tommy nije vaš tipični navijač već naoko miran, povučen tip baš kao i njegov kompić Rod, prodavač klima uređaja koji nakon upoznavanja žene svog života uspjeva sve uprskati već pri prvom susretu s njezinim roditeljima u detalje im objašnjavajući smisao svog života odnosno subotnje aktivnosti. Zeberdee je pripadnik novog vala huligana, beskompromisan borac sve poštovaniji u najradiklanijim krugovima navijača plavih.

Ovu četvorku povezuje samo jedno - subota. Bez dobre šore utakmica nije utakmica. To je jedino što ih ispunjava zadovoljstvom, uz naravno druženje u kvartovskom pubu i prepričavanje najsvežijih okršaja. Seks je nisko na listi prioriteta.

Film je snimljen prema istoimenoj, popularnoj knjizi, a zanimljivo je da produkciju potpisuje Rockstar Games, proizvođač računalnih igara od kojih je bez premca najpoznatiji Grand Theft Auto serijal prepun nasilja.