Nova policijska priča - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Nova policijska priča

Nova policijska priča

New Police Story (2004.)

Blitz film i video

124' akcija, drama

Režija:           Benny Chan

Uloge: Jackie Chan, Nicholas Tse, Charlie Yeung, Charlene Choi

Scenario:        Alan Yuen

Producent/i:   Jackie Chan, Willie Chan, Bu Ting Yang, Albert Yeung

Zemlja:          Hong Kong, Kina

Linkovi:

službeni site i trailer
imdb

Nova policijska priča

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.71
7
0.00

Mada naslov sugerira tako, ovo je potpuno nova policijska priča koja nema nikave veze s Chanovim 'plavim' serijalom istog imena. No vratolomija je – napretek.

Žanrovski je ovo ustvari drama, kažu. O policajcima. Pa shvatite da je ovo jednostavno akcioni film u kojem se radnja plete po onoj staroj policijskoj paraleli koja se povuče između dobrog policajca i, zamislite, lošeg policajca.

U ovom je slučaju zvijezda akcionih filmova Jackie Chan, nekoć ugledni policijski inspektor koji nije imao neriješenoga slučaja u evidenciji, a danas je umalo propali policajac pijančina kojeg mlada redarnička krv u liku kolege mu, nagovori da krenu u potragu i eventualno uspješno dokrajčivanje bande koja je pobila cijeli jedan policijski odred. Loši se dečki ubojice, razmaženi potomci bogatih roditelja, jako vole igrati igrica pa ga policijska svita na čelu s Chanom mora u stopu pratiti i pokušati nadmudriti.

Ono što bi moglo privući gledatelje ovom još jednom policijskom filmu, ističu to svi bez izuzetka, jesu izuzetno dobro snimljene i stilizirane akcijske scene. Istih, ipak su mu to neki i zamjerili, ima manje od onih u kojima prevladava nasilje, a sve to zajedno čini film puno 'mračnijim' od ostataka opusa Jackiea Chana. Iz priloženih fotografija možete vidjeti da je već pomalo ostarjeli majstor dosta kaskaderskog posla obavio – sam.