Rascjep užasa - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Rascjep užasa

Rascjep užasa

La Balsa de piedra (The Stoneraft) (2002.)

Lusomundo / UCD

103' drama

Režija:           George Sluizer

Uloge: Federico Luppi, Icíar Bollaín, Gabino Diego, Ana Padrão, Diogo Infante

Scenario:        José Saramago, George Sluizer, Yvette Biro

Producent/i:   Anne Lordon

Zemlja:          Španjolska, Portugal, Nizozemska

Linkovi: imdb

Rascjep užasa

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.00
1
0.00

Film katastrofe koji nas kroz pet različitih priča vodi ka vrhuncu uz pomoć psa.

Jose na svoje veliko zaprepaštenje uviđa da ga konstantno prati jato ptica, a zaprepasti ga i kamen kojeg je bacio u more. Umjesto da potone on poskakuje po površini poput 'žabice'. Joana je opsjednuta tragom na zemlji kojeg nastoji izbrisati uz pomoć štapa no to joj ne polazi za rukom. Maria je zaokupljena pogrešno ispletenom čarapom koju nastoji rasplesti no bez obzira na silan trud i uloženo vrijeme otpetljavanju nikako da dođe kraj. Starac Pedro pak osjećaja podrhtavanje tla koje nitko osim njega ne osjeti.

Kakve veze ovi ljudi imaju jedno s drugim? Ujedinit će ih katastrofa neslućenih razmjera, točnije rascjep koji se iznenada pojavljuje između kontinentalnog dijela Evrope i Pirinejskog poluotoka što od Španjolske i Portugala stvara otok. Panika i opći užas zahvaćaju zemlju, a naši se protagonisti za to vrijeme voze u prepunom Citroenu u smjeru suprotnom od svih drugih - prema samom rascjepu.

Nakon što se prepuno vozilo naposljetku pokvari put nastavljaju kočijom promatrajući opljačkana sela i ljude koje plešu ulicama.