Spužvasti Bob - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Spužvasti Bob

Spužvasti Bob

The SpongeBob SquarePants Movie (2004.)

Paramount Pictures/Blitz

90' avantura, animirani, komedija

Režija:           Stephen Hillenburg, Sherm Cohen

Uloge: Tom Kenny, Clancy Brown, Rodger Bumpass, Bill Fagerbakke, Jill Talley, Scarlett Johansson, Alec Baldwin, David Hasselhoff

Scenario:        Stephen Hillenburg

Producent/i:   Derek Drymon, Stephen Hillenberg, Gina Shay

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Spužvasti Bob

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.31
13
0.00

Simpatična žuta spužva, glavni junak animirane serije za najmlađe i nešto starije pojavljuje se u svom prvom filmu.

Spužvasti je Bob glavni junak animiranog serijala koji se od 1999. emitira u SAD-u, a imali smo ga prilike vidjeti na nekoj od brojnih satelitskih postaja. Glavni junak je naravno Spužvasti Bob, simpatična, vesela, razigrana, uvijek prijateljski raspoložena spužva i njegiv najbolji prijatelj, puž Gary. Tu je još cijeli spektar likova koji naseljavaju Bikini Bottom, točnije dno oceana.

Bikini Bottomom vlada kralj Neptun čija je kruna netragom nestala. Za krađu je optužen Bobov šef, gospodin Krabs (Clancy Brown). Iako je Krabs nepravedno optužen to mu neće spasiti glavu, barem dok se ne pronaže pravi krivac i ne vrati kruna. Zajedno sa najboljim prijateljem Spužvasti Bob kreće u korumpirani, pokvareni Shell City u potragu za krunom.

Između ostalih glasove su posudili neka velika hollywoodska imena. Alec Baldvin je zli snajperist Dennis, a Scarlett Johansson kći kralja Neptuna.