Rođenje - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Rođenje

Rođenje

Birth (2004.)

New Line Cinema / ISSA film i video

100' drama, romansa, misterija

Režija:           Jonathan Glazer

Uloge: Nicole Kidman, Alison Elliott, Arliss Howard, Peter Stormare, Ted Levine, Lauren Bacall, Danny Huston, Cameron Bright

Scenario:        Jean-Claude Carrière, Milo Addica

Producent/i:   Lizie Gower, Xavier Marchand

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Rođenje

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
5
0.00

Udovica Kidman živi u uvjerenju da je desetogodišnji dječak reinkarnacija njezinog mrtvog muža. U redateljskoj ulozi - Jonathan Glazer, tvorac najboljih Radioheadovih spotova! 

Redatelj koji nas je oduševio debijem, izvrsnom krimi komedijom 'Sexy Beast', odlučio se na nešto drugačiji projekt u suradnji s Milom Addicom, scenaristom 'Monster's Balla'.

U naslovnoj ulozi gledamo Nicole Kidman kao Annu, bogatu Newyorčanku koja se upravo zaručila za i više nego dobrostoječeg Josepha (Danny Houston). Vjenčanje bi trebalo obilježiti kraj njenog desetogodišnjeg samačkog života nakon smrti prvog supruga, sveučilišnog profesora Seana čiju nenadanu smrt još nije preboljela.

Pandorinu će kutiju otvoriti desetogodišnji dječak Sean (Cameron Bright) koji se ukazuje pred Annom za vrijeme proslava zaruka. Klinac iz radničke obitelji iz Brooklyna tvrdi da je reinkarnacija njenog Seana. Iako joj se dječakova izjava u prvi mah čini u najmanju ruku bizarnom, prihvaća igru i počinje sve više razgovarati sa dječakom.

Anna žarko želi povjerovati da je dječak zaista njezin Sean. Cijela će priča ubrzo procuriti do njezine obitelji koja je, blago rečeno, u šoku.

U šoku je bila i publika na Mostri 2004. godine, gdje je film imao svoju europsku premijeru, a glavna je glumica, Nicole Kidman, bila optužena za blagu pedofiliju zbog konkretne scene u filmu gdje se kupa u kadi sa malim glumcem. U prvoj je verziji bio i poljubac koji se po potrebi tržišta na koje je film distribuiran - brisao ili ostavljao.