Zatvorski krug - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zatvorski krug

Zatvorski krug

The Longest Yard (2005.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

113' komedija, drama

Režija:           Peter Segal

Uloge: Adam Sandler, Chris Rock, Burt Reynolds, William Fichtner, James Cromwell, Nicholas Turturro, Jennifer Connelly

Scenario:        Sheldon Turner

Producent/i:   Barry Bernardi, Allen Covert

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer

Zatvorski krug

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.83
23
0.00

Prva ključna riječ – remake. Druge – Chris Rock i Adam Sandler. Kritičari su film pokosili, a ekipa je zadovoljno brojila gomilu šuške koju je zaradio.

1974. se svijet zabavljao uz izuzetno popularnu komediju u kojoj je glavnu ulogu imao Burt Reynolds. Kojih tridesetak godina kasnije isti je brkonja iskorišten u jednoj od sporednih uloga, a glavne je preuzeo jedan od jačih američkih komičarskih dvojaca, Chris Rock i Adam Sandler.

Da bi se situacija još malo marketinški iskoristila, dodana su gostovanja nekih poznatijih američkih igrača nogometa, bivših i sadašnjih, red hip hop, arenbi poznatih njuški poput Nellyja, koji je zamutio i jednu stvar posebno za potrebe filma.

I mamac je bačen. I publika gladna selebrijtija i pompe i šušura kojeg takva svita za sobom nosi – zagrizla. I film je zaradio dobru lovu, čitamo s box office izvještaja. No press clipping relevantnih filmskih glasila je strašan, izjave počinju blagima poput 'Najnepotrebniji film ove godine!' da bi gradiranjem prešle u potpuno pljuvanje.

Riječ, dvije i o sadržaju ipak…

Sandler je uskočio u nekadašnju Reynoldsovu ulogu Paula Crewea, bivše nogometne zvijezde koja je, ukravši automobil od svoje supruge koja ga ne može smisliti, napravio spektakularni, lančani sudar te zbog svojih zasluga završio u zatvoru. Nije li on upravo idealan da istrenira grupu zatvorenika za nogometnu utakmicu protiv nabrijanih zatvorskih čuvara kojima bi se btw svi rado malo napili krvi? Uz pomoć svojih vjernih drugova Natea Scarborougha (Burt Reynolds) i Caretakera (Chris Rock), kreću u pustolovinu.

Najveće zamjerke koje se spominju idu u korist priče, tj. njene razrade, a naviše je simpatija pridobio Chris Rock svojim komičarskim umijećem. Filmsku ekipu, ponajprije Rock/Sandlera, baš ništa od toga ne zabrinjava te su još najavili i novu suradnju na filmu 'The Gilmores of Beverly Hills'.