Zlatna groznica - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zlatna groznica

Zlatna groznica

Waterhole #3 (1967.)

Paramount Pictures / VTI

95' komedija, vestern

Režija:           William A. Graham

Uloge: James Coburn, Carroll O'Connor, Joan Blondell, Claude Akins, Bruce Dern

Scenario:        Joseph T. Steck, Robert R. Young

Producent/i:   Owen Crump

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Zlatna groznica

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Parodija kultne 'Man With No Name' trilogije Sergia Leonea priča je o trojici pljačkaša koji ostaju bez ukradenog zlata.

Vojna kola dostavljaju veliku pošiljku zlata naredniku Henryju J. Foggersu, jednom od trojice pljačkaša. Drugi je Don Quinlen, čovjek koji skriva zlato na mjestu poznatom pod imenom Waterhole #3. Trojka bi se trebala naći u gradiću Dolors u Arizoni, te nakon toga podjeliti plijen.

Planove će im pomrsiti izvjesni Lewton Cole (James Coburn), kockar s kojim Quinlen razmjenjuje podosta metaka na ulicama Doloresa. Cole pronalazi Quinlenovu novčanicu sa nacrtanom kartom koja vodi do blaga. Fogger, Quinlen i treći ortak Hilb po dolasku na dogovoreno mjesto uviđaju da je zlato nestalo te kreću u potjeru za kradljivcem.

U međuvremenu Cole uspjeva nadmudriti korumpiranog šerifa Copperuda (Carroll O'Connor) i njegovog zamjenika. Nakon što ih zaključa u njihovom zatvoru odlazi do šerifovog imanja kako bi se dočepao konja za bijeg. Tu pak nailazi na njegovu prelijepu kćer te se odlučuje zadržati neko vrijeme.

Humor se ovdje bazira uglavnom na prljavim šalama i seksističkim dosjetkama koje nisu za svakoga. U tome prednjači James Coburn kojeg smo gledali i u smješnijim izdanjima. Za razliku od njega neki su likovi dovoljno smiješni bez potrebe za vokalnim izričajem poput W.C. Fieldsa, Jacka Bennyja i Grouchoa Marxa.