Šaka svih šaka - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Šaka svih šaka

Šaka svih šaka

Kung Pow: Enter the Fist (2002.)

20th Century Fox/Continental film

81' akcija, komedija

Režija:           Steve Oedekerk

Uloge: Steve Oedekerk, Fei Lung, Leo Lee

Scenario:        Steve Oedekerk

Producent/i:   Steve Oedekerk, Tom Koranda, Paul Marshal

Zemlja:          SAD, Hong Kong

Linkovi:

imdb

Šaka svih šaka

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.50
4
0.00

DragonRage 17.10.2005 Ocjena recenzije : 5.0

The Chosen One

Jedna od najboljih parodija na Kung Fu filmove 70-ih ikada snimljena,zapravo kad malo bolje razmislim i jedina parodija na Kung Fu filmove ikada snimljena.Ovaj film sam gledao barem četiri puta i svaki puta mi je bolji i smješniji,totalni urnebes.Baš kao što je i beno rekao u recenziji ispred mene neki od vas će ovaj film sigurno smatrati glupim pa čak možda i neduhovitim,ali stvari su zapravo drugačije,naime taj film svršeno funkcionira ako ga se shvati kao čistu zafrkanciju,čak ne kao komediju,več samo zafrkanciju,te kad ga se gleda na nekom tulumu,ekipa umire od smjeha,to je film za takve prigode,jer če se svi smijat,i oni trijezni i oni pijani.No kao parodija film je definitivno bolji i“pametniji”od recimo Mrak Filma,također parodije.To je jedan od onih filmova koji nema nikakvu umjetničku svrhu osim da vas nasmije do suza,a priča je totalna zafrkancija,te se zapravo svodi na nizanje smiješnih klišeja iz Kung Fu filmova 70-ih koje je Oedekerk savršeno iskoristio u svoju korist,pretvorivši ih u urnebesne skečeve i gegove.Nakon ovoga filma stari Kung Fu filmovi vam nikada više neče biti isti,uvijek čete ih gledati sa malim smješkom na licu.
Redatelj filma a ujedno i glavni glumac jeste Steve Oedekerk,on je inače režirao nastavak Ace Venture:kad priroda zove,a u ovom filmu uz to što je“glumio”gl.Lik je i sinkronizirao sve druge likove.
Savršeo je uklopio scene iz orginalnog filma iz 70-ih i nove nadosnimljene i nadodane scene,tako možete očekivati urnebesne štoseve poput tučnjave sa kravom koja zna borilačke vještine,ženu sa jednom ogromnom sisom ili pak Francuze izvnzemaljce!!I sl.lude i urnebesne gegove.
Jednostavno ovaj film je zbilja teško objasniti i recenzirati,jednostavno ga morate vidjeti da bise znali o čemu se tu zapravo radi,a siguran sam da ga večina vas nije gledala,pa zato prepotruča trk u videoteku i posudite ga,umirat čete od smijeha.Nagodinu je najavljen nastavak Kun Paw:toung of fury!Ja ga jedva čekam!Baš me zanima koji će film sinkronizirati?!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

beno 08.03.2004 Ocjena recenzije : 3.67

neponovljivo

Kung Pow: Enter the Fist je jedan od onih filmova uz ciji cete naziv koristiti rijeci kao: Glupo, strahota... No savrseno jest to da je to upravo i bila namjera ludom (pozitivno) Steve Oedekerku (Ace Ventura 2). Za one koji neznaju nista o filmu: Kung Pow je kung-fu film iz 70-ih preko kojih je snimljen novi text (svi glasovi - Oedekerk) i dodani novi likovi... Glupo ali neopisivo smjesno! Nadao sam se da nitko nece ponoviti nista takvo ali vec je najavljen Kung Pow 2: Tongue of Fury a nacuo sam da i Mike Myers planira nesto slicno... Tipicna hollywoodska nemastovitost!!
P.S. Ovaj se film NEMOZE OCJENITI (ali se mora pogledati!)!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: