Alieni dubina - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Alieni dubina

Alieni dubina

Aliens of the Deep (2005.)

Buena Vista Pictures / Continental film

47' dokumentarni

Režija:           James Cameron, Steven Quale

Uloge: Dr. Anatoly M. Sagalevitch, Genya Chernaiev, Victor Nischeta, Pamela Conrad

Producent/i:   James Cameron, Andrew Wight

Zemlja:          SAD

Linkovi: službena stranica
imdb

Alieni dubina

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.67
3
0.00

IMAX-ovac James Cameron nas nakon 'Ghosts of the Abyssa' ponovno vodi duboko ispod površine mora u još jednoj istraživačkoj misiji.

Čovjek se bavi istraživanjem svemira prije nego što je spoznao tajne koje krije naš vlasiti planet. Šaljemo skupe ekspidicije u svemir dok nepregledne morske dubine ostaju neistražene. Upravo se tom mišlju redatelj James Cameron vodio pri pokretanju ovog projekta na kojem su snage udružili filmaši i NASA.

Cameron je zajedno sa skupinom morskih biologa i NASA-inih stručnjaka zaronio duboko ispod površine mora do tzv. hidrotermalnih ispuha te uz pomoć najnovije tehnologije i posebnih kamera snimio kako žive bića koja nastanjuju te čovjeku gotovo nepoznate prostore. Cameron je na morskom dnu tražio odgovor na vječno pitanje nastanka života na Zemlji usporedivši taj pothvat sa potragom za životom u svemiru.

U jednom intervjuu Cameron je izjavio da mu je jedna od najljepših nagrada bila reakcija znanstvenika koji se tamo dolje pretvaraju u uzbuđenu klinčardiju. Iako traje manje od 50 minuta, ovo vas putovanje jednostavno ne može ostaviti ravnodušnim. Prelijepi, očaravajući prizori morske flore i faune prava su poslastica za oči. Još kada bi se u Lijepoj Našoj otvorila IMAX kino dvorana no sad već tražimo previše. Više o tehnikalijama i specifičnostima IMAX-a već smo pisali.