James Bond: Živi i pusti umrijeti - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      James Bond: Živi i pusti umrijeti

James Bond: Živi i pusti umrijeti

Live And Let Die (1973)
131' akcija, avantura, triler

Režija:           Guy Hamilton

Uloge: Roger Moore, Jane Seymour, Yaphet Kotto, Clifton James, Julius Harris

Scenario:        Tom Mankiewicz

Producent/i:   Albert R. Broccoli, Harry Saltzman

Zemlja:          VB/SAD

Linkovi: imdb

James Bond: Živi i pusti umrijeti

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.56
9
0.00

U zgradi UN-a u New Yorku, na ulici New Orleansa i u voodoo ritualu na otoku San Monique ubijena su trojica agenata britanske tajne službe.

Tri agenta britanske tajne službe izvukla su kraći kraj, jedan je ubijen u zgradi Ujedinjenih naroda u New Yorku, drugi na ulici New Orleansa, a treći u voodoo ritualu na otoku San Monique u Karipskom moru. Kome će drugom biti povjeren zadatak da otkrije pozadinu tih zločina nego li Jamesu Bondu?

Njegova prva postaja je Harlem, New York, gdje ulazi u trag organizaciji koja se bavi crnom magijom, na čelu s Kanangom čiji nadimak je Mr. Big. Kanangina miljenica i desna ruka je mlada gatara Solitare čija profesionalnost je čitanje tarota, kojoj je naš Bond, James Bond, za petama.

Prateći Solitare, Bond padne u ruke zlikavaca, međutim, uz pomoć agenata CIA uspjeva pobjeći na San Monique. Odsjeda u luksuznom apartmanu u koji mu sa pištoljem u rukama bane mlada, crnkinja Rosie, inače neiskusna CIA agentica.

Ovaj dinamični duo pokušat će zajedničkim snagama spriječiti iskrcaj ogromne količine heroina na američko tržište i sa zadovoljstvom onemogučiti realizaciju akcije raspačavanja droge.

Filmu ne nedostaje akcije, razno-raznih već legendarnih Bondovih gadgeta, gladnih krokodila, voodooa i lijepih žena.