Maskin sin - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Maskin sin

Maskin sin

Son of the Mask (2005.)

New Line Cinema / ISSA film i video

94' avantura, komedija, fantastika

Režija:           Lawrence Guterman

Uloge: Jamie Kennedy, Alan Cumming, Liam Falconer, Ryan Falconer, Traylor Howard

Scenario:        Lance Khazei

Producent/i:   Kent Alterman, Toby Emmerich, Beau Marks, Mike Richardson, Michele Weiss

Zemlja:          SAD, Njemačka

Linkovi: imdb

Maskin sin

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.80
10
0.00

Jim Carryless nastavak Maske preporučamo isključivo predškolskoj djeci i to sa dozom rezverve.

'Maskin sin' najzahvalnije je usporediti sa nastavkom još jednog New Lineovog hita koji je u nastavku ostao bez Jima Carreya. Riječ je o drugom djelu hit komedije 'Glup i gluplji' koja je baš kao i ovaj naslov preskočila kino dvorane i pojavila se na videu. Redatelj 'Pasa i mačaka' nastojao je od filma napraviti dugometražni crtić nakrcan CGI efektima u čemu je i uspio no pitanje je tko to želi gledati 94 minute.

Jamie Kennedy je Tim Avery, friško oženjeni mladić, animator kojem ne ide najbolje na poslu. Njegov najbolji prijatelj je pas Otis kojeg jednostavno obožava i s kojim provodi najviše vremena. To će se promijeniti kada mu se rodi sin koji, pokazat će se, ima posebne moći. Uz pomoć famozne Loki maske bebač doživi transformaciju aka Dr. Jekyll/Mr. Hyde i pretvara se u hiperaktivnog malog monstruma. Sve to neće se svidjeti zapostavljenom psu koji čini sve ne bi li se riješio maske dok ju s druge strane njezin pravi vlasnik Loki natrag.

Transformacije u stilu vrtloga Tasmanijske nemani ponavljaju se svako malo, a CGI bebe (valjda je tako jeftinije) i ostale umjetne tvorevine su konstantno u kadru. Kad bi bar sve trajalo 80 minuta kraće.