Cincinnati Kid - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Cincinnati Kid

Cincinnati Kid

Cincinnati Kid (1965.)

MGM / ISSA film i video

102' drama

Režija:           Norman Jewison

Uloge: Steve McQueen, Ann-Margret, Edward G. Robinson, Karl Malden, Tuesday Weld

Scenario:        Richard Jessup, Terry Southern, Ring Lardner Jr.

Producent/i:   Martin Ransohoff

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Cincinnati Kid

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
1
0.00

Jeste li raspoloženi za partiju pokera sa Steveom McQueenom?

Godina je 1965. Došlo je vrijeme za cool ulogu za Stevea McQueena, onu mladog, hladnokrvnog, talentiranog pokeraša Erica Stonera koji dolazi u New Orleans pokazati što zna. Tamo ga već čeka kralj pokera zvan jednostavno - The Man (Edward G. Robinson). Zajednički prijatelj The Shooter (Karl Malden) dogovara partiju dvojice rivala.

The Man tada izgovara legendarnu rečenicu 'You're good, kid, but as long as I'm around you're second best. You might as well learn to live with it.' To ne uništava samopuzdanje mladiću koji izvrsno funkcionira pod pritiskom, a neće mu odmoći ni interes dviju djevojaka koje su bacile udicu.

'Cincinnati Kid' je snimljen prema istoimenoj noveli čija se radnja odvijala u St. Louisu no film je sniman na lokacijama u jazzy atmosferi životopisnog New Orleansa. Redatelj Jewison bio je tek drugi izbor producenta koji su otpustili prvotnog režisera Sama Peckinpaha zbog golišave scene koju je namjeravao uključiti u svoju crno-bijelu verziju. To se pokazalo kao dobar potez i kamen temeljac nove suradnje Jawisona i McQueena koja će se dogoditi 1968. na trileru 'Afera Thomasa Crowna'.

'Cincinatti Kid' je za Stevea McQueena učinio isto što i 'Hustler' za Paula Newmana. Biljarski stolovi ovdje su zamjenjeni pokeraškim dok se McQueen istinski trudi zasjeniti kolegu i velikog rivala toga vremena.

i.k.