Backdraft - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Backdraft

Backdraft

Backdraft (1991.)

Universal Pictures / Blitz film i video

135' akcija, avantura, drama

Režija:           Ron Howard

Uloge: Kurt Russell, William Baldwin, Scott Glenn, Jennifer Jason Leigh, Donald Sutherland

Scenario:        Gregory Widen

Producent/i:   Brian Grazer, Raffaella De Laurentiis, Pen Densham

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Backdraft

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.80
5
0.00

Howardova akcijska drama o braći vatrogascima u potrazi za misterioznim serijskim ubojicom koji spaljuje svoje žrtve.

Brian McCafferty (William Baldwin) je još kao dječak svjedočio smrti oca na vatrogasnom zadatku. Mnogo godina kasnije krenuo je očevim stopama i pridružio se bratu Stevenu (Kurt Russell) u vatrogasnoj jedinici. Dugogodišnja netrpeljivost između braće dodatno dolazi do izražaja svakodnevno na poslu.

Usljedit će niz sumnjivih, nagađa se podmetnutih požara. Svaki je za cilj imao ubojstvo određene osobe. Nerazjašnjeni događaji tjeraju Briana na akciju te on povlači veze kako bi došao do istražiteljeva ureda nadajući se pronalasku misterioznog podmetača požara.

Životi vatrogasaca, njihovi motivi za taj krajnje opasan, rizičan posao detaljno su razrađeni. Privatni životi glavnih protagonista svode se na Stevenove probleme sa otuđenom ženom (Rebecca De Mornay) dok je Baldwinu suđena tajnica ( Jennifer Jason Leigh ) korumpiranog vladinog čovjeka (a već smo se ponadali da će Baldwin ostati suh).

Korupcija i politika igraju važnu ulogu u Howardovom filmu dok specijalni efekti pridonoso atmosferičnosti i ukupnom dojmu. Spomenut ćemo još Roberta De Nira u ulozi istražitelja, Scotta Glena kao vatrogasca i legendarnog Donalda Sutherlanda koji se pojavljuje u cameo ulozi.

i.k.