Doom - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Doom

Doom

Doom (2005.)

Sony Pictures, Universal Studios / Continental film

100' akcija, horor, ZF

Režija:           Andrzej Bartkowiak

Uloge: Karl Urban, The Rock, Rosamund Pike, Ben Daniels, Dhobi Oparei, Dexter Fletcher

Scenario:        Dave Callahan, Wesley Strick

Producent/i:   John Wells, Lorenzo Di Bonaventura

Zemlja:          SAD, Češka

Linkovi: trailer
službeni site
imdb

Doom

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.18
28
0.00

Avantura i testosteroni, ruku pod ruku. Do nedavno uspješna video igra koja broji legije i legije najiskrenijih fanova, našla je svoj put do velikih ekrana.

Da bi se uopće rekla koja o adrenalinskom napaljencu, moramo krenuti od kompjutera. Kada je 1993. prvo izdanje video-igre 'Doom' ugledalo svjetlo dana, nitko nije mogao predvidjeti horde i horde poklonika koji su padali u transu na svaku, pa i najmanju, preinaku. Industrijski je mutant iliti franšiza učinila svoje, pa je naša filmska radnja temeljena na kompliciranom zapletu 'Doom 3' smještena na istraživačku znanstvenu stanicu Olduvial, već negdje na Marsu gdje je sve krenulo u krivom smjeru.

Svi ekpsperimenti su se izjalovili, komunikacije ne funkcioniraju, a ono malo poruka koje se uspijevaju provući kroz taj kaos uopće nisu optimistične. Kako bi karantena ipak bila na visini, do zuba naoružani marinci (Sarge, Reaper i doktorica Samantha) uzimaju stvar u svoje ruke. S druge strane njihovog svemoćnog oružja (barem su tako mislili) našla su se najčudnija bića: demoni, kraljevi pakla, impovi i razne sile iz vražjeg zoološkog spremne su na borbu do posljednjeg daha…

Film je sniman u Pragu, na produkciju je, prema podacima Darkhorizonsa utrošeno enormnih 70 milijuna dolara, a zbog snažnog je nasilja i neprestane pucačine u startu zaradio R ocjenu. Od zanimljivosti ima samo jedna (i bizarna): Dwayneu Rocku su u početku ponudili ulogu Reapera, no ovaj je ipak odabrao Sargea jer mu se ta uloga činila zanimljivijom.