Trauma - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Trauma

Trauma

Trauma (2004.)

Warner Bros. / Continental film

88' drama, triler

Režija:           Marc Evans

Uloge: Colin Firth, Mena Suvari, Naomie Harris, Dorothy Duffy, Cornelius Booth

Scenario:        Richard Smith

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Trauma

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
3
0.00

Ben se budi iz kome nakon prometne nesreće u kojoj je poginula njegova žena. Ipak, njezinu prisutnost i dalje osjeća na svakom koraku.

Redatelj poznat po horor trileru 'My Little Eye' ostaje vjeran žanru koji ga je ako ne proslavio, a ono bar skrenuo pozornost na njegov lik i djelo. Ovoga je puta uspio dobiti dvoje A glumaca, Collina Firtha i Menu Suvari koji se nalaze u ulozi glavnih protagonista ovog psihološkog trilera.

Ben (Colin Firth) se nakon prometne nesreće i nekoliko tjedana u komi budi u bolnici saznavši da mu žena nije preživjela udes. Pada u tešku depresiju, useljava u novi stan te očajnički pokušava nastaviti sa koliko toliko normalnim životom. U tome mu pomaže nova prijateljica, atraktivna susjeda Charlotte (Mena Suvari) s kojom provodi sve više vremena.

Uz najbolju volju ne uspjeva se otarasiti duha pokojne žene koja mu se ukazuje posvuda. U strahu za vlastiti razum za pomoć se obraća psihijatru, a Charlotte ga vodi vidovnjakinji. Ona pak osjeća da snažna prisutnost stradale žene ukazuje na činjenicu da je ona živa što dodatno potresa nestabilnog Bena. Misteriozno uništena sentimentalno mu draga imovina i razmješten stan nimalo ne pomažu cjelokupnoj situaciji kao ni policija koja ga sumnjiči za ubojstvo.

Evans se koristi velikom dozom flashbackova, sporim, otegnutim razvojem radnje i upoznavanja sa glavnim protagonistima i njihovom pozadinom.

i.k.