Deadwood: Kompletna prva sezona - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Deadwood: Kompletna prva sezona

Deadwood: Kompletna prva sezona

Deadwood - The Complete First Season (2004.)

HBO / VTI

720' avantura, drama, vestern

Režija:           Walter Hill

Uloge: Timothy Olyphant, Ian McShane, Molly Parker, Jim Beaver, W. Earl Brown

Producent/i:   Gregg Fienberg, David Milch, Mark Tinker

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Deadwood: Kompletna prva sezona

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
3
0.00

Krajem 19. st. na Divljem Zapadu se rađa novi gradić izvan granica zakona u kojem se okupljaju svakojaki tipovi u potrazi za zlatom.

Nakon Custerove posljednje bitke 1876. godine na indijanskom se području Black Hilla u South Dakoti pokraj granice rađa novi grad Deadwood. Naselje je to izvan granica zakona u koje dolaze znani i ne znani, časni i (uglavnom) pokvareni likovi iz svih krajeva zemlje, svi u potrazi zlatom i brzom zaradom.

Među doseljenicima je i Seth Bullock (Timothy Olyphant) koji napušta poziciju šefa policije u Montani sa svojim partnerom kako bi započeo ispočetka kao trgovac željezarijom. U Deadwood dolazi i legendarni revolveraš Wild Bill Hickok (Keith Carradine) zajedno sa prijateljicom Calamity Jane (Robin Weigert).

U gradu iz kojeg se cjedi pohlepa svi pokušavaju pronaći zlato ili barem zaraditi nešto na kockarskom stolu. Situaciju nadzire lokalni kingpin, korumpirani, pokvareni Al Swearengen koji upravlja i salunom te javnom kućom. On određuje pravila igre koja se nimalo ne sviđaju Washingtonu koji pak nema utjecaja na to područje. Zajedno sa vlasnikom gradskog hotela ne bira metode pri provođenju svoje strahovlade. Sumnja i se da je upleten u masakr njemačke obitelji Metz.

Hickok i Bullock se ubrzo sprijateljuju te uz pomoć dvojice bivših predstavnika zakona stvaraju savez koji bi trebao pomoći u uspostavljanju moralnih vrijednosti i zakona u sredini u kojoj su takove vrijednosti potpuno izumrle. Nakon spašavanja djevojčice, jedine preživjele iz masakra u kojoj je poginula cijela njezina obitelj, ubiju Swearengenova agenta Neda Masona, glavnom osimnjičenog za ubojstvo Metzovih. Taj događaj ujedno označava otvaranje novog fronta između saveza i Swearengena.

HBO-ova serija vjerno dočarava atmosferu američkog Zapada toga vremena. Prva sezona serije dolazi na šest diskova na kojima se nalazi 12 60minutnih epizoda.

i.k.