Nemesis: Igra - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Nemesis: Igra

Nemesis: Igra

Nemesis: Game (2003.)

Lions Gate Films Inc. / Discovery film i video

92' triler

Režija:           Jesse Warn

Uloge: Adrian Paul, Carly Pope, Brendan Fehr, Jay Baruchel, Ian McShane

Scenario:        Jesse Warn

Producent/i:   Peter Block, Alex Brown

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Nemesis: Igra

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
2
0.00

Ukoliko volite mozgalice, misterije i filmove koji postavljaju puno pitanja na koje ne daju odgovore ovo je nešto za vas.

Sarah Novak (Carly Pope) je introvertna studentica filozofije, otuđena, izolirana, povučena u sebe nakon teške automobilske nesreće u kojoj joj je poginula majka. Nad glavom joj konstantno visi zaštitnički raspoloženi otac policajac koji je gura u život od kojeg se ona nastoji sakriti.

Jedina osoba s kojom ostvaruje bilo kakav ozbiljniji kontakt je tajanstveni Vern (Adrian Paul), bogati kolega i vlasnik prodavaonice stripova koji je uvodi u svijet bizarne igre. Riječ je o puzzle-like mozgalici, natjecanju čija pravila nam se ne trude objasniti, no znamo da uključuje grafite ispisane diljem Toronta. Kada igrač dođe do odgovora na određeno pitanje, odlazi u napuštenu zgradu te na zidu sprejem ispisuje odgovor.

Nije vam jasno? Ni nama, no nastavimo. Nakon što pronađe dovoljan broj odgovora igraču bi se trebao ukazati ultimativni odgovor, odnosno objašnjenje cijelog svemira, od znanstveno logičnih činjenica do neobjašnjivog kaosa. Da nije riječ o bezopasnoj igri ukazuje primjer potpuno nestabilne Emily Gray (Rena Owen), jedine osobe koja je uspjela doći do kraja. Ona je tek nedavno puštena iz umobolnice nakon što je pet godina nastojala utopiti dijete. Sarah postaje potpuno opsjednuta igrom nadajući se da će joj ona pomoći u prihvaćanju majčine smrti.

Dalo bi se zaključiti kako je ovdje riječ o iznimno dubokom filmu no uz zagonetke poput 'When is a door not a door?' to ipak ne može biti slučaj. Prije bi se moglo zaključiti da Jesse Warn nastoji prodati svoj film pod pametan psihološki triler no ipak, ovdje je riječ o filozofskom djelu, filmu koji postavlja puno pitanja o životu općenito što je zanimljivo i intrigantno pod uvjetom da u svemu ne tražite neki smisao ili skrivenu mudrost.

i.k.