Nogometni rat - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Nogometni rat

Nogometni rat

Kicking & Screaming (Soccer Dad) (2005.)

Universal Pictures / Blitz film i video

90' komedija

Režija:           Jesse Dylan

Uloge: Will Ferrell, Robert Duvall, Kate Walsh, Mike Ditka, Musetta Vander

Scenario:        Leo Benvenuti, Steve Rudnick

Producent/i:   Judd Apatow, Daniel Lupi, Jimmy Miller

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Nogometni rat

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
3
0.00

Dugogodišnje otac-sin rivalstvo Roberta Duvalla i Willa Ferella zahuktava se kada Will preuzima nogometnu momčad i suprotstavlja se očevim Gladijatorima.

Naslov ovoga filma ujedno je i njegov najbolji i najkraći sinopsis. Imamo Willa Farella koji se dva sata izderava na dječicu nastojeći podići svoju momčad sa dna ljestvice i suprotstaviti se ocu i vječnom rivalu Bucku (Robert Duvallu). Njihov sukob datira još iz Willovog djetinjstva. Buck je od malih nogu sina odgajao u kompetitivnom duhu no to je rijetko kada bilo u granicama normale. Nabio mu je na nos čak i težinu djeteta. Buckovo je, naime, bilo za nijansu teže - još jedna pobjeda.

Kap koja je prelila Willovu času došla je kada je Buck izbacio njegovog sina Sama (Dylan McLaughlin) iz svoje momčadi i poslao ga u Tigrove, najgori sastav lige. Ne mogavši se pomiriti sa ovakvim raspletom situacije Phil odlučuje pomoći sinu te se jednom zauvijek obračunati sa ocem. Preuzima trenersku klupu luzerske momčadi u kojoj mu igra sin te nastoji pod svaku cijenu od njih napraviti pobjednike. Duboko unutra Phil je emocionalno osjetljiv, osjećajan i brižan otac u kojem se nakupila ogromna količina potisnutog bijesa.

Film potpisuju Leo Benvenuti i Steve Rudnick, dvojac zaslužan za 'Santa Clausa' dok u režiserskoj stolici sjedi Jesse Dylan kojeg smo imali prilike upoznati u trećem nastavku 'Američke pite: Vjenčanje'.

i.k.