Gradonačelnik Sunset Stripa - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Gradonačelnik Sunset Stripa

Gradonačelnik Sunset Stripa

Mayor of the Sunset Strip (2003.)

First Look Pictures Releasing / Blitz film i video

94' dokumentarni, glazbeni

Režija:           George Hickenlooper

Uloge: Rodney Bingenheimer, Tori Amos, Billie Joe Armstrong, Wolfgang Becker, Sonny Bono, David Bowie, Ashton Kutcher, Alice Cooper, Mike Dirnt, John Doe, India Dupre, Corey Feldman, Kim Fowley, Liam Gallagher, Deborah Harry, Mick Jagger, Courtney Love, Ray Manzarek, Joey Ramone, Keanu Reeves, Paul Reubens, Linda Ronstadt, David Lee Roth, Brooke Shields, Nancy Sinatra, Phil Spector, Gwen Stefani, Chris Stein, Pete Townshend, Brian Wilson, Neil Young, Rob Zombie

Scenario:        George Hickenlooper

Producent/i:   Donald Zuckerman

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Gradonačelnik Sunset Stripa

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
1
0.00

Dokumentarac o Rodneyu Bingenheimeru, Petru Panu alternativne glazbe, vlasniku legendarnog kluba i D.J.-u koji je L.A. upoznao sa drugačijim zvukom.

Redatelj George Hickenlooper nastoji nas u nešto više od 90 minuta upoznati sa likom i djelom Rodneya Bingenheimera, čovjeka koji je zaslužan za stvaranje alt-rock scene u Los Angelesu, osobi koja je izvršila značajan utjecaj na karijere nekih eminentnih glazbenika, prije svega Davida Bowieja. Neki su ga zvali Petrom Panom alternativne glazbe, neki kraljem grupija, a neki jednostavno gradonačelnikom Sunset Tripa.

Film obiluje serijom intervjua sa velikim imenima iz svijeta glazbe i showbiza. Priča prati nekoliko desetljeća Rodneyevog života kroz koja se istovremeno upoznajemo sa glazbom istog razdoblja. Počinje šezdesetih godina prošlog stoljeća kada Rodney dolazi iz Mountain Viewa u Sunset Trip gdje se sprijateljuje sa gotovo svim bitnim ljudima u glazbenoj industriji. Ostaje zabilježeno da ga je Cher praktički usvojila na određeno vrijeme.

Ranih sedamdesetih otvara vlastiti noćni klub, Engleski disco da bi se na izmaku desetljeća prašaltao na punk rock. Postaje poznat kao DJ kod kojega su se mogli čuti zvuci Sex Pistolsa, Dead Kennedysa, Davida Bowieja, Dramarame i sličnih bendova za vrijeme rada u legendarnom KROQ alt-rock klubu. Prati ga reputacija čovjeka koji je u Californiju doveo najbolju glazbu, usput se prlagođavajući vremenu u kojem je živio. Devedesetih ga već možemo vidjeti uz Coldplay, Oasis i No Doubt.

Hickenlooper je intervjuirao zaista impozantan broj velikih zvijezda koji redom, biranim riječima, progovaraju o čovjeku koji je ostavio veliki trag u svijetu glazbe. Čini se da to nije previše fasciniralo samog Hickenloopera koji ga u nekim trenucima nastoji prikazati kao čovjeka čiji život nije bio zanimljiv kakvim se čini. Ipak, neosporno je da je ovdje riječ o čovjeku koji je uspio ne zbog stručnosti u određenom području već zbog činjenice da se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme, da se družio sa pravim ljudima i znao prepoznati što proloazi, a što ne.

i.k.