Najduža noć - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Najduža noć

Najduža noć

Winter Solstice (2004)

Paramount Classics / UCD

90' drama

Režija:           Josh Sternfeld

Uloge: Aaron Stanford, Brendan Sexton III, Mark Webber, Anthony LaPaglia, Allison Janney

Scenario:        Josh Sternfeld

Producent/i:   John M. Limotte, Anthony LaPaglia, John Limotte

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Najduža noć

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
3
0.00

Nakon iznenadne smrti supruge novopečeni udovac Anthony LaPaglia suočen je sa odlaskom jednog i destruktivnim ponašanjem drugog sina.

Depresivno okruženje malenog mjesta idealno je mjesto radnje filmova koji se bave otuđenosti u obitelji i mladenačkog buntovništva. Naslovi poput 'Garden Statea' i 'All the Real Girls' samo su neki od primjera. I u Najdužoj noći režisera/senacarista Josha Sternfelda imamo nekad skladnu obitelj iz New Jerseya koja se suočava sa nenadanom smrću majke.

Udovac Jim Winters (Anthony LaPaglia) ostao je sam sa dvojicom sinova, radišnim Gabeom (Aarnom Stanfordom) i izgubljenim, nesigurnim tinejdžerom Peteom (Mark Webber). Otac i sinovi oduvijek su bili bliski no to će se promijeniti Gabeovom najavom preseljanja na Floridu i Peteovim sve izraženijim osobnim problemima.

U susjedstvu živi Allison Janney, neudana žena s kojom se Jim sve više zbližava nastojeći pronaći utjehu dok Gabe istovremeno prekida vezu sa svojom djevojkom (Michelle Monaghan). Izostanak dijaloga o ozbiljnijim temama glavni je problem Wintersovih koji se sve više distanciraju.

i.k.