Bolje ne može - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Bolje ne može

Bolje ne može

As Good As It Gets (1997.)

Columbia TriStar Home Entertainment / Blitz film i video

139' komedija, drama, romansa

Režija:           James L. Brooks

Uloge: Jack Nicholson, Helen Hunt, Greg Kinnear, Cuba Gooding Jr., Skeet Ulrich

Scenario:        Mark Andrus, James L. Brooks

Producent/i:   Kristi Zea, Bridget Johnson, Owen Wilson

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Bolje ne može

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.45
51
0.00

mr blue 09.10.2009 Ocjena recenzije : 2.0

ZBILJA BOLJE NE MOŽE

Ovo je film koji će vam zauvijek ostati u sjećanju.Film je prepun dirljivih scena i humora koji će emocionalno utjecati na vas.Film je nominiran za 7 oscara no zbog konkurencije sa Titanicom dobio je samo 2.No ovo je filmsko remek djelo sa fenomenalnim izvedbama legendarnog Nicholsona,Helen Hunt,Grega Kinneara i sporednog Cubae Gooding Jr.Pouka filma glasi da se svaki čovjek može promijeniti i to je fantastično stavljeno u ovaj klasik.Ovo je najbolja romantična komedija svih vremena koja se mora pogledati!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 10.06.2009 Ocjena recenzije : 2.33

Jack + Helen = savršeno

Rijetko kad za romantičnu komediju možemo reći da je dobar film (kao npr. britanska 'Love Actually'). Stvar je u scenariju koji mora zainteresirati publiku i stvar je u glumcima koji se moraju dopasti toj istoj publici. A tko ne voli Jack Nicholsona kao čudaka opsjednutog svojom rutinom? Scenarist i redatelj Brooks (čovjek koji stoji iza uspješnica poput 'Terms of Endearment' ili 'Broadcast News') se opet ujedinjuje s Nicholsonom i daje mu scenarij u kojem je stari, dobri Jack nepogrešivo dobar. Fantastično mu parira genijalna Helen Hunt i Greg Kinnear, kojem je ovo najbolja uloga i u kojoj se dokazao kao pouzdani glumac. Treba spomenuti i Gooding Jr.-a kojem je ovo jedna od posljednjih dobrih uloga nakon osvojenog Oscara za 'Jerry Maguirea'. Iako je scenarij jako dobar i vučemo pouku iz filma da se svaki čovjek može promijeniti; a da ga može promijeniti samo ljubav. No nekako imam dojam da bez ovako dobrih glumaca film ne bi bio toliko dobar. No na svu sreću, Jack i Helen su tu pa je ovo jedna od najboljih romantičnih komedija ikad snimljenih. Nakon ovog filma ćete se osjećati dobro a to je najvažnije!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

captain 07.01.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Poslovično dobar Jacko

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DragonRage 09.12.2005 Ocjena recenzije : 2.75

What if this is as good as it gets?

Jack Nicholson je u karijeri imao mnogo uspiješnih te kvalitetnih uloga i filmova( Batman,Isijavanje,Goli u Sedlu itd.)ali film Bolje ne Može i uloga čangrizavog pisca Melvina mu definitivno spada među najbolje i najzabavnije.
Film je to koji je 1998-e godine bio nominiran za sedam Oscara od kojih je osvojio dva.I to ona dva za najbolju mušku i žensku ulogu.Uspijeh je tim više veči kad se zna da je te iste godine na Oscarima rasturao Titanic koji je pobrao sve ostale Oscare.
Film nije ništa lošije prošao i na kinoblagajnama zaradivši pristojnih 107 mil$.
Nicholson je svakako zaslužio tog Oscara jer je briljirao u ulozi antisocijalnog,maničnog i opsesivnog pisca ljubavnih romana,koji je britak na jeziku a boji se mikroba,raspuklina na pločniku i sličnih sitnica.Nitko to nije mogao bolje odraditi od Jacka.Zanimljivo je kako je ta uloga prvotno bila ponuđena John Travolti,bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi on to odradio.Odličnu protutežu Nicholsonu radi Helen Hunt kao samohrana majka i konobarica prepuna problema i brige o svom bolesnom sinu koja jedina uspijeva izači sa tim zbilja psihički teškim i napornim čovjekom kojeg Nicholson glumi.Također zasluženi Oscar.Još da je također odlični Greg Kinnear osvojio svog Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu za koju je bio nominiran,to bi bio trijumf odličnog glumačkog trija,koji je nazaslužniji uz naravno odličan scenarij Marka Andrusa,za kvalitetu ovog filma.
Naravno,nesmijemo zaboraviti spomenuti ni također Oscarovca,redatelja James L. Brooksa,inače poznatijeg kao scenaristu serija poput Simpsonsi i Taxi.On je također uz več spomenutog Andrusa radio na ovom scenariju.On je uspio svojim likovima udahnuti šarma i topline,posebice Melvinu/Nicholson,te ih učiniti ljudskijima i bližima publici,bez imalo osječaja patetike.
Sve u svemu radi se o jednom odličnom,dirljivom ali opet zabavnom filmu,koji će vas dirnuti u "dušu",ali bome i pošteno nasmijati,te ga nipošto nesmijete propustiti,ako ga več niste pogledali.
Odlično !

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

dozd 30.11.2005 Ocjena recenzije : 3.0

bolje ne može

kad jedan inteligentan scenarij, poput ovog, svi glumci odreda odglume savršeno, onda stvarno bolje ne može!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: