Između strasti i razuma - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Između strasti i razuma

Između strasti i razuma

Dot the I (2003.)

Artisan Entertainment / Blitz film i video

92' drama, romansa, triler

Režija:           Matthew Parkhill

Uloge: Gael García Bernal, Natalia Verbeke, James D'Arcy, Tom Hardy, Charlie Cox

Scenario:        Matthew Parkhill

Producent/i:   Erik Feig, David Garrett, Bob Hayward, Francisco Ramos, Patrick Wachsberger

Zemlja:          Velika Britanija, Španjolska, SAD

Linkovi: imdb

Između strasti i razuma

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
2
0.00

Romantična komedija koja se nenadano pretvara u ozbiljan triler govori o ljubavnom trokutu ljudi maglovite prošlosti.

Atraktivna Carmen (Natalia Verbeke) nalazi se pred brakom sa bogatim, pomalo uštogljenim Barnabyjem (James D'Arcy) kad na djevojačkoj večeri upozna zgođušnog Kita (Gael García Bernal). Tradicija nalaže da se mlada mora poljubiti sa još jednim muškarcem na djevojačkoj za što ona izabire upravo Kita no poljubac se nekako oduži.

Ostatak večeri Kit proganja Carmen konstantno je snimajući svojom kamerom, a isto čini i nepoznati nam voajer perverznjak. Carmen u međuvremenu prispituje svoju odluku o braku sa Badnabyem. Pomisao na napuštanje svega i bijeg sa kitom Kitom čini joj se kao nadasve zanimljiva i uzbudljiva opcija.

Redatelj debitant Mathew Parkhill u prvom nam djelu filma servira klasičnu romantičnu komediju da bi nas kasnije počastio sa punokrvnim, obratima bogatim trilerom. Crno-bijelim flashbackovima upoznajemo se sa Carmeninom misterioznom prošlošću koja bi nam trebala dati odgovor na pitanje o porijeklu velikog ožiljka na ruci. Gael García Bernal se nakon 'Dnevnika Che Guevare' pojavljuje u još jednoj upečatljivoj, bitno drugačijoj ulozi dok Natalie Verbeke odrađuje homeage ulozi Jean-Jacques Beineix iz filma 'Betty Blue' iz 1986.

i.k.