Elizabethtown - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Elizabethtown

Elizabethtown

Elizabethtown (2005.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

123' komedija, drama, romansa

Režija:           Cameron Crowe

Uloge: Kirsten Dunst, Orlando Bloom, Susan Sarandon, Judy Greer, Jessica Biel

Scenario:        Cameron Crowe

Producent/i:   Tom Cruise, Paula Wagner, Cameron Crowe

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Elizabethtown

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.38
29
0.00

Mladićev se  život se iznenada mijenja, gubi smisao. Mlada mu žena pomaže da ponovo pronađe izgubljeno svjetlo. Drama, komedija i ljubavna priča.

Nakon što je tvornicu cipela iz Oregona doveo do gubitka stotine milijuna dolara, Drew Baylor (Orlando Bloom) biva otpušten zbog svoje pogreške, a istovremeno dobiva 'otkaz' i kod djevojke Ellen. Na rubu samoubojstva, njegov život dobiva novi smisao kad ga smrt oca vrati u rodni Elizabethtown (Kentucky) kako bi ispunio njegove posljednje želje, niti ne sluteći da će upoznati pravo lice svog oca i obiteljske korijene tek nakon njegove smrti.

Na putu kući upoznaje optimističnu mladu ženu Claire (Kirsten Dunst) u koju se zaljubljuje. Ona mu pomaže da preboli očevu smrt i na jednostavan način uči ga što stvarno znači biti živ. Ta romansa pomoći će Drewu da ponovo pronađe sebe i svoj život vrati u kolosijek.
 
Redatelj ove životne priče je dobro poznati Cameron Crowe (dobitnik Oscara 2002. za orginalni scenarij filma 'Almost Famous') koji je ponovo u film unio svoja osobna iskustva i emocije kroz koje je prolazio nakon očeve smrti. 'Elizabethtown' je druga suradnja između Crowa i Blooma. Cameron je prije ovog filma režirao spot za Gap od 30 sekundi u kome je glavni lik bio Orlando i tada je Cameron ostao očaran Bloomom, ali i ne samo on, već i cijeli svijet jer je mladićeva karijera krenula putem neslućenih visina.

Za film je Cameron izabrao soundtrack s autentičnom američkom modernom glazbom i miksom kojeg je nazvao 'Velika američka radio stanica'. Njegov smisao za preklapanje glazbe sa slikama čini ga prepoznatljivim kao redatelja jer često upravo ta kombinacija  nezaboravno iskustvo oku i uhu. Mala trivia – upravo je u vrijeme izlaska ovog filma Cameron Crowe najavio da se povlači iz svijeta filma i otkrio da se u budućnosti želi posvetiti samo glazbi. Hir ili istina, vidjet ćemo.