Špijun koji me volio - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Špijun koji me volio

Špijun koji me volio

The Spy Who Loved Me (1977.)

United Artists Films

125' akcija, avantura, triler

Režija:           Lewis Gilbert, John Glen, Ernest Day (II)

Uloge: Roger Moore, Barbara Bach, Curt Jurgens, Richard Kiel, Caroline Munro

Scenario:        Richard Maibaum, Christopher Wood

Producent/i:   Albert R. Broccoli, William P. Cartlidge

Zemlja:          SAD / VB

Linkovi: imdb

Špijun koji me volio

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
3
0.00

James Bond udružuje snage s lijepom ruskom agenticom Anyjom Amasovom kako bi razriješili  tajanstvene nestanke ruske i engleske nuklearne podmornice.

Prva je postaja Egipat gdje Bond pokušava pronaći osobu koja preko posrednika prodaje mikrofilm s nacrtima sustava za otkrivanje podmornica onome tko da najveću ponudu.

Nakon nekoliko ubojstava postaje jasno kako netko treći ne želi da do prodaje tog mikrofilma dođe, a trag vodi na Sardiniju do brodarskog magnata Karla Stromberga i njegovog neobičnog podvodnog carstva.

Bond i Amasova istražuju oko njegovog neobičnog zdanja sve dok ih zajedno s podmornicom ne proguta golemi naftni tanker u kojem se već nalaze dvije otete podmornice. Strombergov je naum nuklearnim napadom na New York i Moskvu izazvati treći svjetski rat.

Oni koji prežive bit će prisiljeni živjeti pod vodom što predstavlja ostvarenje Strombergovog sna. Bond će morati spriječiti ispaljivanje raketa i spasiti lijepu Ruskinju, pri čemu ga bez prestanka ometa Jaws, div s olovnim zubima...