Spavat ću kad umrem - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Spavat ću kad umrem

Spavat ću kad umrem

I'll Sleep When I'm Dead (2004.)

Lagoon Entertainment / VTI

102' krimi, drama, triler

Režija:           Mike Hodges

Uloge: Clive Owen, Charlotte Rampling, Jonathan Rhys-Meyers, Malcolm McDowell, Jamie Foreman

Scenario:        Trevor Preston

Producent/i:   Roger Marino, Roger O. Kaplan, Richard E. Johnson

Zemlja:          Velika Britanija, SAD

Linkovi: imdb

Spavat ću kad umrem

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.25
4
0.00

Odrekao se života u podzemlju povukavši se u prirodu sve dok ga misteriozna smrt brata nije vratila na ulice.

Will Graham (Clive Owen) je dugi niz godina slovio kao jedan od najutjecajnijih gangstera u londonskom podzemlju. Život na iglama postao je preveliki pritisak za Willa te je odlučio potpuno promjeniti navike i životno okruženje. Povukao se u šumu te tri godine proveo bez grijeha.

Ipak, ubrzo će se ponovno vratiti u civilizaciju. Na to će ga natjerati smrt degeneričnog mlađeg brata Daveya (Jonathan Rhys-Meyers) koji je navodno počinio samoubojstvo u stravičnim okolnostima. Ubrzo otkriva da je u njegovu smrt umješan diler automobilima te se nastoji osvetiti. U procesu će se sudariti sa nedovršenim, prljavim poslovima iz starog života kao i sa bivšom ljubavnicom te šik vlasnikom restorana koji će odigrati određenu ulogu u njegovoj osvetničkoj misiji.

Režiju potpisuje Mike Hodges, čovjek iza kojeg stoje klasici poput krimi trilera 'Uhvatite Cartera' i fantastični spektakl 'Flash Gordon' kao i izvrsna krimi drama 'Croupier' u kojoj je također surađivao sa Cliveom Owenom. Iako tom uglađenom, urbanom liku baš i ne leži život u divljini dobro se snašao u novoj ulozi.

i.k.