Mađioničari - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Mađioničari

Mađioničari

Travellers and Magicians (2003.)

Continental film

108' avantura, drama

Režija:           Khyentse Norbu

Uloge: Tsewang Dandup, Sonam Lhamo, Lhakpa Dorji, Deki Yangzom, Sonam Kinga

Scenario:        Khyentse Norbu

Producent/i:   Jeremy Thomas

Zemlja:          Australija, Butan

Linkovi: imdb

Mađioničari

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
2
0.00

U potrazi za boljim životom mrzvoljni stanovnik Bhutana kreće na dugo putovanje u Ameriku.

Sa redateljem Khyentsuom Norbuom imali smo se prilike upoznati 1999. kada je snimio 'The Cup', priču o nogometom zaluđenim tibetanskim svećenikom u prognanstvu u Indiji koji ulaže silne napore ne bi li pogledao koju utakmicu Svjetskog prvenstva na televiziji. Bila je to dirljiva priča, pustolovina veoma slična filmu o kojem pišemo.

Kroz film se upoznajemo sa prelijepim Bhutanom gdje se nalazi frustrirani stanovnik sela, vladin dužnosnik Dondup, koji žarno želi napustiti mjesto u kojem je vrijeme odavno stalo. Njegova 'I Love NY' majica dovoljno govori o njegovim stajalištima. Opsjednut je Amerikom, uvjeren da je upravo to obećana zemlja u kojoj ga čeka bolja budućnost.

Propustivši zadnji autobus iz svog sela usred ničega prisiljen je stopirati kako bi došao do grada. Pridružuje mu se stari berač jabuka i budistički redovnik što se nervoznom Dondupu neće svidjeti. Isto vrijedi i za izrađivača papira i njegovu simatičnu kćer Sonam koji se nakon nekog vremena pridružuju ekipi.

Redovnik neprestano zadirkuje Dondupa te priča o Tashiju, požudi, ubojstvu i ljubomori dok se Donduo sve više zanima za Sonam.

i.k.