Komičar - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Komičar

Komičar

Comedian (2002.)

Miramax Films / UCD

82' dokumentarni

Režija:           Christian Charles

Uloge: Jerry Seinfeld, Greg Giraldo, Sherrod Small, Jim Norton, Allan Havey

Producent/i:   Gary Streiner

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Komičar

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.25
4
0.00

Dokumentaristički behind the scenes pogled u živote Jerryja Seinfelda i manje mu poznatog kolege koji nastoji krenuti stopama velikog majstora.

Redatelj ovog niskobudžetnog dokumentarnog filma pokušava nam ukazati na činjenicu da komičari izvan pozornice uopće nisu smiješni, naprotiv. To nam pokušava pokazati prateći dvojicu dijametralno suprotnih komičara. Sa jedne strane imamo kralja stand-up komedije Jerryja Seinfelda, a sa druge anonimnog Ornyja Adama koji tek treba napraviti iskorak u prvu ligu.

Pratimo njihove nastupe po zadimljenim noćnim klubovima New Yorka (koliko je to moguće s obzirom na iznimno lošu kvalitetu slike, a pogotovo zvuka), ali i privatni, ne toliko smiješan život. Imat ćemo prilike vidjeti i Seinfeldovog kolegu Chrisa Rocka koji ga dolazi izvjestiti kako je dobri stari Bill Cosby pred golemim auditorijem upravo održao 150minutni show, i to bez pauze. Nakon negodovanja izazvanog ljubomorom popraćenom s nekoliko psovki vraćaju se na posao :)

Dok će ovaj dokumentarac nedvojbeno pomoći u veličanju lika i djela velikog Jerryja, učiniti će upravo suprotno za Adamsa koji je prikazan kao nervozan, čangrizav komičar upitnog talenta. To je posebno vidljivo na gostovanju kod Davida Lettermana gdje gledamo opuštenog, spontanog Seinfelda i napetog ko puška Adamsa koji je prisiljen mijenjati svoj repertoar kako bi ispao koliko toliko zanimljiv.

Ukoliko želite zaviriti iza kulisa komičarskog života Charlesov je film zaista dobra prilika no moramo vas još jednom upozoriti na nezadovoljavajuću kvalitetu slike i zvuka.

i.k.