Sivi kamion crvene boje - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sivi kamion crvene boje

Sivi kamion crvene boje

Sivi kamion crvene boje (2004.)

Komuna Film / UCD

95' avantura, komedija, romansa

Režija:           Srđan Koljević

Uloge: Srđan Todorović, Aleksandra Balmazović, Dragan Bjelogrlić, Bogdan Diklić, Boris Milivojević

Scenario:        Srđan Koljević

Producent/i:   Maksa Ćatović

Zemlja:          Srbija i Crna Gora, Njemačka, Slovenija

Linkovi: imdb

Sivi kamion crvene boje

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.10
10
0.00

Srpsko-njemačko-slovenski road film uči nas da ljubav pobjeđuje sve nastojeći nas usput nasmijati obrađujući ozbiljne teme na ironičan način.

Radnja filma režisera debitanta Srđana Koljevića smješten je u turbelentno razdoblje netom pred početak rata u bivšoj Jugoslaviji. U centru radnje su mladi lopov Ratko (Srđan Todorović) iz Bosne i Hercegovine i rokerica Suzana (Aleksandra Balmazović) iz Beograda čiji se putevi spajaju.

On je daltonist, sitni kriminalac na putu za Italiju, a ona mlada djevojka koja je upravo doznala da je trudna te se odlučila na odlazak u Dubrovnik. Putujući zajedno susreću se sa navodno mrtvim autostoperima, ratom, naoružanim svećenicima i cijelim spektrom pomalo bizarnih likova.

Za potrebe filma Todorović je morao savladati bosanski naglasak, što se pokazalo kao nimalo lak zadatak kao ni vožnja kamiona u kojem provodi veći dio filma. Do tada, naime, nije sjeo za volan. Izbjegavanje upravljanja motornim vozilom producenti su mu predložili i za budućnost nakon što je uništio spomenuti kamion.

Iznimno zanimljiv debi novopečeni je radatelj, do sada poznat isključivo kao scenarist, posvetio svima onima koji na stvari gledaju nešto drugačije. Kako je sam rekao nakon premijere 'Namera mi je bila da ovim filmom gledaocima pružim delić pozitivne energije i da svako ko ga jednom bude video, to poželi ponovo'.

i.k.