Dannyjeva leteća stolica - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Dannyjeva leteća stolica

Dannyjeva leteća stolica

Danny Deckchair (2003.)

20th Century Fox / Discovery film i video

100' komedija, romansa

Režija:           Jeff Balsmeyer

Uloge: Rhys Ifans, Miranda Otto, Rhys Muldoon, Justine Clarke, John Batchelor

Scenario:        Jeff Balsmeyer

Producent/i:   Carol Hughes, Howard Baldwin, Karen Baldwin

Zemlja:          Australija

Linkovi: imdb

Dannyjeva leteća stolica

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.00
1
0.00

Obična stolica i baloni punjeni helijem jednom su Australcu bili dovoljni da se izdigne iz mizerne svakodnevnice i odleti u bolji život.

U centru ove krajnje neobične istinite priče je šljaker Danny Morgan (Rhys Ifans) čiji život je beskonačna, monotona, jednosmjerna ulica. Jednu od rijetkih stvari kojima se raduje je godišnji odmor koji je pak otkazan zahvaljujući njegovoj djevojci Trudy. Nastojeći nekako napustiti Sidney i sve što ga za taj grad veže Danny smišlja i u djelo provodi zaista originalan plan.

Za stolicu veže velik broj balona napunjenih helijem te uspjeva poletjeti nebu pod oblake. Oluja ga nosi do zelenog Clarencea, idiličnog farmerskog gradića u kojem upoznaje Glendu, policajku zaduženu za propisno parkiranje. Početak je to novog života u kojem Danny po prvi puta dolazi u doticaj sa samim sobom, prije svega zahvaljujući Glendi u kojoj pronalazi srodnu dušu.

U Sidneyu je u međuvremenu postao velika medijska zvijezda, baš kao i njegova Trudy čija se slika može pronaći na naslovnici gotovo svih tabloida. Saznavši gdje je, Trudy dolazi po svog dragog ne bi li ga vratila kući, no nailazi na potpuno novu osobu koja je napokon pronašla sreću.

i.k.