Ja u ljubav vjerujem - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ja u ljubav vjerujem

Ja u ljubav vjerujem

Notting Hill (1999.)

Universal Pictures

124' komedija, drama, romansa

Režija:           Roger Michell

Uloge: Julia Roberts, Hugh Grant, Richard McCabe, Rhys Ifans, James Dreyfus

Scenario:        Richard Curtis

Producent/i:   Tim Bevan, Richard Curtis, Eric Fellner

Zemlja:          SAD / VB

Linkovi: imdb

Ja u ljubav vjerujem

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.59
27
0.00

ida 09.01.2009 Ocjena recenzije : 4.0

meni je savrsen!

Meni je savrsen! Naravno to je moguce i zato sto sam cura i volim romanticne komedije, ali nema veze. Film je super, ako i niste neki preveliki ljubitelj romantike film ce vam se svidjeti! Jer tu je njegov cimer Spike koji je poprilicno smjesan. Pogotovo u filmu ima puno odlicnih detalja koje mozda ni ne primjetimo, ali upotpunjuju dojam... I molim vas kad budete gledali film obratite paznju na kucu u kojoj zive: daska za peglanje,drvene ljestve,stari bicikl...
Film je predobar stvarno !!!
P.S. film je bas cool

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mareva 28.08.2008 Ocjena recenzije : 0.0

film sam gledala davno ali čak mislim da se pojavi na tv-u da bi ga opet pogledala jer je stvarno slatki i smiješan. tipičan lagani britanski humor iako nisam sigurna da nije američki film. osvježavajući ako ga ne gledate po ne znam koji put.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

captain 07.01.2008 Ocjena recenzije : 0.0

I ja u ljubav vjerujem

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Leone 22.02.2007 Ocjena recenzije : 4.67

Šmrc!!

Ne, ne plačem ja zato što me je film duboko dirnuo! Ja plačem zato što nakon što sam ga prvi put odgledao, maštao o tome kako ću ga jednog dana gledat sa curom uz laganu svjetlost svijeća, ali ne. Avaj! Opet sam sam na Valentinovo! Opet gledam puno romantičnih komedija, a nikoga nema kraj mene! O SUDBO KLETA!
Ali dosta o meni i mojim ljubavnim jadina. Da se vratim na film. Dakle, Britanci pokazuju, još jednom Amerima kako se to radi. Ameri već dugo vremena ne znaju snimit poštenu romantičnu komediju, a Britanci većinu rom-komedija snime na visokom nivou i vrlo su popularne u svijetu. Tu se posebno izdvaja Richard Curtis. Dok kolega APP piše o likovima, ja ću pisati više o scenariju. Scenarij o ljubavi najpoznatije filmske glumice i šlampavog Engleza nam pokazuje kako ništa ne može spriječiti ljubav. Iako tipičan scenarij za ljubavnu komediju (oni se prvo vide, pa se zaljube, pa se vole, pa se posvađaju, pa spoznaju da ne mogu jedno bez drugog, pa se pomire i žive sretno do kraja života), Curtis nam oživljava radnju čestim humorističnim upadima od kojih su oni vezani uz lik Spikea pregenijalni. Priča koja zatopljava srca, odličan odabir glumaca, puno humora i imate posljednju pravu romantičnu komediju. Di su one danas? među guzicama i sisama koje prikazuju današnje "romantične komedije", ali to je druga priča.
Da se ja vratim još malo na priču. Posebno dojmile scene kadasu likovi razdvojenosti u kojima Curtis odlično prikazuje kako ni ne primjećujemo kako naš život prolazi ako nemamo nekoga koga volimo uza se (ona scena kada Grant hoda Notting Hillom sa promjenama godišnjih doba)Ukratko, Britanci ponovo pokazuju "How to get the job done" Amerima, i Bogu hvala na Richardu Curtisu na ovom filmu. Samo još da nađem curu s kojom bih ga pogledao, dao bih mu pet. Ovako, zbog unutarnjeg gnjeva 4.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 14.02.2007 Ocjena recenzije : 3.0

Film kao stvoren za valentinovo

Bilo je samo pitanje vremena kada će se neka od naših televizijskih kuća sjetiti prikazati ovaj film na Valentinovo, jer ovaj film je kao stvoren za to.
Takvog sam mišljenja jer se radi o veoma kvalitetnoj romantičnoj komediji koja je puno bolja od hrpe tzv. romantičnih komedija kojih je previše u zadnje vrijeme. Iako se u filmu opisuje gotovo nemoguća ljubavna veza između svjetski poznate glumice i skromnog i nespretnog Engleza, ovdje to djeluje prilično uvjerljivo. Film svoju kvalitetu (a i svoj uspjeh) temelji na dvije stvari:odličnom scenariju Richarda Curtisa i odlično posloženoj glumačkoj ekipi.
O Curtisu se ne treba puno pisati, dok bi se posebno osvrnuo na glumačku ekipu.
Iako su ovdje glavni glumci Hugh Grant i Julia Roberts, ipak odlični britanski glumci koji tumače sporedne likove (Rhys Ifans, James Dreyfus, Tim McInnerny, Gina McKee, Emma Chambers) su ti koji filmu daju dodatnu svježinu i neophodnu dozu britanskog humora. Ovdje posebno treba izdvojiti genijalnog Ifansa u ulozi Spikea koji je postao najpopularniji lik iz ovog filma.
Što se tiče Granta, njemu ovakve uloge savršeno leže, a izgleda da je to i njemu jasno, te se strogo drži ovog žanra i ovakvih uloga. Julia Roberts (koju priznajem baš i ne favoriziram) odradila je kvalitetno ulogu razmažene filmske zvijezde kod koje uvijek sve mora biti po njenom (možda se i nije trebala puno udubiti u sam lik).
Odličan scenarij i sporedni glumci, kvalitetan omjer odličnog britanskog humora i romanse, odličan soundtrack su neke od kvaliteta koje bi trebale biti dosta da svakoga privuku ovome filmu i da svako u njemu nađe nešto za sebe.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

chewbakka 08.02.2006 Ocjena recenzije : 3.0

.....

dosta dobra romantična komedija. nije presladunjava, ima dosta humora (spike je zakon! hehe) jedino ga malo kvari presavršen kraj.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: