Carlitov način: Put do uspjeha - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Carlitov način: Put do uspjeha

Carlitov način: Put do uspjeha

Carlito's Way: Rise to Power (2005.)

Universal Pictures / Blitz film i video

100' akcija, krimi, drama

Režija:           Michael Scott Bregman

Uloge: Jay Hernandez, Mario Van Peebles, Luis Guzman, Michael Kelly, Sean Combs

Scenario:        Michael Scott Bregman, Edwin Torres

Producent/i:   Martin Bregman, Jay Cannold, Bo Dietl

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Carlitov način: Put do uspjeha

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
1
0.00

U prequelu De Palminog trilera gledamo mladog Carlita očaranog podzemljem New Yorka. Njegov uspon u mafijaškom svijetu ubrzo će se pretvoriti u borbu za život.

Pred nama je još jedan direct to video nastavak popularnog filma u kojem gledamo neka nova lica u priči koja se ne odmiče odveć od originala Briana De Palme iz 1992. To znači da nema Al Pacina, Seana Penna ni Penelope Ann Miller, kao ni scenarista Davida Koeppa. Koga ima? Iz originala se vraća jedino Luis Guzman, no ni on ne glumi osobu iz jedinice. Ostatak? Kako vam zvuče Jay Hernandez, Puff Diddy ispred i režiser/scenarist Michael Scott Bregman iza kamere?

Bez obzira na odgovor u prequelu pratimo mladog Carlita Brigantea koji je još u mladim danima bio opijen podzemljem New Yorka i svime što se tamo događa. Zajedno sa kolegama po struci Roccom (Michael Kelly) i Earlom (Mario Van Peebles) u kratkom roku postaje netko i nešto pa i više od toga u Harlemu šezdesetih godina. Nakon što stane na žulj pravim vladarima podzemlja njegova utrka za svojevrsnim društvenim statusom ubrzo će se pretvoriti u grčevitu borbu za opstanak.

Kao što je to bio slučaj sa originalom i ovaj je film snimljen prema novelama Judgea Edwina Torresa.

i.k.