Čovjek iz San Fernanda - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Čovjek iz San Fernanda

Čovjek iz San Fernanda

Every Which Way But Loose (1978.)

Warner Bros. / ISSA film i video

110' komedija

Režija:           James Fargo

Uloge: Clint Eastwood, Sondra Locke, Geoffrey Lewis, Beverly D'Angelo, Ruth Gordon

Scenario:        Jeremy Joe Kronsberg

Producent/i:   Robert Daley

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Čovjek iz San Fernanda

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
4
0.00

Clint Eastwood je trucker/fighter, uvijek u potrazi za hladnim pivom, country glazbom, tučom i, ako je usput, ženama.

Godina je 1978. Netom nakon nekoliko nastavaka Dirty Harry serijala, odmetnika Joeseya Walesa i prije nego što će bježati iz Alcatraza Clint se odlučio za za njega netipčan žanr, nastup u komediji u kojoj mu je sidekick orangutan koji može popiti više od njega.

Kamiondžija Philo Beddoe (Clint Eastwood) zarađuje sa strane ilegalnim tučama bez rukavica. Živi u San Fernandu zajedno sa najboljim prijateljem, ujedno i svojevrsnim promotorom Orvillom Boggsom (Geoffrey Lewis), majkom i orangutanom Clydeom kojeg je osvojio u borbi. Vrijeme provodi u potrazi za zabavom što naravno uključuje nevolje i nove obračune popraćene za Clinta toliko karakterističnim dijalozima. Život mu zagorčavaju kockari i motociklistička banda s kojom se konstanto sukobljava.

Philo je i veliki ljubitelj country glazbe stoga ne čudi što baca oko na country pjevačicu (Sandra Locke). Iako kemija postoji ona se teško nosi sa njegovom teškom naravi te kratka veza završava njezinim bjegom no Philo neće ju samo tako pustiti. Zajedno sa dvojicom kompanjona kreće u potjeru za odbjeglom damom.

i.k.