Danas umireš - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Danas umireš

Danas umireš

Today You Die (2005.)

Columbia TriStar Home Entertainment / UCD

92' akcija, drama

Režija:           Don E. FauntLeRoy

Uloge: Steven Seagal, Anthony 'Treach' Criss, Sarah Buxton, Mari Morrow, Nick Mancuso

Scenario:        Kevin Moore

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Danas umireš

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
1
0.00

Vrijeme je za još jedan Steven Seagal akcić u kojem najpoznatiji konjski repić glumi opakog negativca.

Kao i mnogi kolege mu iste generacije Segal se specijalizirao za direct to video akcione filmove pomalo smiješnih naslova. Nekako imam osjećaj da će Seagal, te kolege mu Van Damme i Dolph Lundgren, snimati ovakve filmove sve dok mogu stajati na nogama. 'Danas umireš' ne razlikuje se ni po čemu od svih ostalih naslova koje je Segal snimao posljednjih godina (a bilo ih je zaista puno).

Obračun u napuštenom skladištu, auto jurnjave i potjere uz veliku dozu T.N.T.-a i, naravno, borilačke scene u kojima glavni junak ispraši gomilu statista karakteriziraju i ovaj film no uz jedno veliko ALI. Seagalu se ne može osporiti izvrsno poznavanje borilačkih vještina stoga zaista rastužuje podatak da je u većini borilačkih scena korišten kaskader uz tu i tamo krupni kadar Segalovog lica. Žalosno.

Steven glumi Harlana Banksa, bivšeg vozača Nascar utrka koji je nepravedno suspendiran zbog stravične nesreće. Sportsku karijeru je zamjenio kriminalnom i postao vozač oklopnog vozila za bossa Maxa Gilardija, vlasnika osiguravajuće tvrtke. Za jedne rutinske akcije njegov nadređeni pobije zaštitare casina iz kojeg su upravo ispraznili 20 mil. dolara nakon čega Banks završava u zatvoru. Uz pomoć kolege iz krinalnog miljea uspijeva izaći te kreće u osvetnički pohod.

i.k.