Prodavačica - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Prodavačica

Prodavačica

Shoppgirl (2005.)

Buena Vista Pictures / Blitz film i video

104' komedija, romansa

Režija:           Anand Tucker

Uloge: Claire Danes, Steve Martin, Jason Schwartzman, Bridgette Wilson

Scenario:        Steve Martin

Producent/i:   Jon J. Jashni, Steve Martin, Ashok Amritraj

Zemlja:          SAD

Linkovi: službeni site i trailer
imdb

Prodavačica

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
8
0.00

Ovaj svijet u malome prikazuje život u suvremenom Los Angelesu i ljude koji razgovaraju, smiju se i uče o ljubavi. Scenarij - Steve Martin.

Mirabelle Butterfield (Claire Danes) trati život kao prodavačica na usamljenom odjelu rukavica u otmjenoj robnoj kući na Beverly Hillsu, no sanja o tome da postane umjetnicom. (dvije glavne filmske scene snimljene su u robnoj kući Saks Fifth Avenue na Beverly Hillsu). Živi skromno i povućeno.

Ray Porter (Steve Martin) je uspješan poduzetnik, pedesetinještogodišnjak u stalnom pokretu, koji je odabrao samački život neopterećen obvezama.

Jeremy (Jason Schwartzman) je mladić koji se kroz posao s glazbenim pojačalima, nekoliko knjiga za samopomoć i turneju s rock'n'roll bendom odvaži na svoj prvi korak u svijet.

E, sad...  Mirabelle jednoga dana obori s nogu iskusni Ray. Prija joj zaljubljenost, uzbuđenje i pažnja koju joj poklanja, no ipak je svjesna da to nije veza koja bi mogla potrajati. Ostati s Rayem i čekati ne bi li se njegovi osjećaji za nju ipak produbili, ili se okrenuti mlađem, uzbudljivijem glazbeniku Jeremyju, njena je najveća dvojba.

Scenarij za film Prodavačica Steve Martin napisao je prema svojem istoimenome, kratkom romanu, a režije se prihvatio Anand Tucker ('Hilary and Jackie').