Sve zbog Winn-Dixieja - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sve zbog Winn-Dixieja

Sve zbog Winn-Dixieja

Because of Winn-Dixie (2005.)

20th Century Fox / Continental film

97' komedija, drama, obiteljski

Režija:           Wayne Wang

Uloge: Dave Matthews, Jeff Daniels, Eva Marie Saint, AnnaSophia Robb, Elle Fanning

Scenario:        Joan Singleton

Producent/i:   Ralph Singleton, Joan V. Singleton, Trevor Albert

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Sve zbog Winn-Dixieja

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
4
0.00

rapptor 05.02.2010 Ocjena recenzije : 4.0

vin-dixi

Da,i ja sam ga jucer gledao na TV,i film mi se pravo svidjeo.Jednostavan,a opet zamrsen,o djevojcici bez majke,koja zivi sa ocem svestenikom,koja nalazi psa i daje mu ime po supermarketu gdje ga je nasla.Upoznavanje ljudi,prikrivenih karaktera koji kasnije isplivaju na povrsinu u svoj svojoj svjetlosti.Na momente tuzan,nimalo smijesan,ali sladak film.Svidio mi se dio "zurke" kod stare "vjestice",naslijepe crnkinje.Tematika teska.Ne bih nikome pozelio da to dozivi kao ta curica,ali je bitan i prikaz oca koji ima takvo dijete,te uticaj okoline na nju,pocev od radnika u Pet store-u,do bibliotekarke,do dvojice celavih djecaka.Film za popodne koji i djeca mogu gledati,nije bilo under age ratinga.Mali americki gradic,sa svojom punom idilom,i milom pricom o prelijepoj djevojcici i dijelom njenog odrastanja.Sa kojim filmom da ga uporedim?Nemogu se bas sjetiti...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Darrabban 03.02.2010 Ocjena recenzije : 2.5

Dražesan obiteljski film

Možda i većina gledatelja neće imati previše motiva dati priliku filmu zaigranog naslova "Because of Winn-Dixie", očekujući vjerojatno neku infaltilnu komediju, što je zapravo šteta jer je film sasvim solidan sa daleko većom dozom suptilne drame nego komedije.

Neobično je da se jedan redatelj poput Wayne Wanga uhvatio ovako 'prvoloptaške' tematike, no upravo njegov senzibilitet dosta doprinosi samom filmu. Casting je prilično dobar, od poznatijih glumaca tu je provjereni Jeff Daniels, ali film prvenstveno iznosi šarmantna AnnaSophia Robb koja itekako pokazuje prirodni talent i predispozicije da u budućnosti postane sjajna glumica.

Nema tu nekih posebnih iznenađenja, ipak je to obiteljski film sa tipično 'feel good' tematikom, pozitivnim emocijama i relativno simplificiranim, ali ljupkim likovima. Glumci izvlače radnju od prevelikih klišeja, a cijeli 'setting' malog gradića u Floridi je pitoreskno i ugođajno prilično dobro pogođen. Treba spomenuti i odličan melankoličan soundtrack filma.

Sve u svemu - odličan izbor za roditelje koji žele pogledati neki dražestan "mali" film sa svojim klincima, a da nije neki napuhani hollywoodski blockbuster. Nije savršen, ali ipak pogađa žicu kad treba.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: