Nepodnošljivi Boudu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Nepodnošljivi Boudu

Nepodnošljivi Boudu

Boudu (2005.)

Pathe / Blitz film i video

104' komedija, drama

Režija:           Gérard Jugnot

Uloge: Gerard Depardieu, Catherine Frot, Gérard Jugnot, Constance Dollé, Bonnafet Tarbouriech

Scenario:        René Fauchois, Philippe Lopes-Curval

Producent/i:   Jean-Pierre Guérin, Gérard Jugnot, GTM Prods, Novo Arturo, DD Prods TF1

Zemlja:          Francuska

Linkovi: službeni site i trailer
imdb

Nepodnošljivi Boudu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.00
1
0.00

I po tko zna koji put – remake je propustio priliku nadmašiti original, mišljenja su gotovo svih koji su pogledali oba filma.

1932. godine bio je Jean Renoirov 'Boudu Sauve des Eaux' iliti engleski 'Boudu Saved From Drowning', a 2005. je iznjedrila film jednostavno nazvan 'Boudu'. Glavni su mu 'krivci' Gerard Jugnot, u ulozi redatelja i jednog od dva glavna lika, te nezaobilazni Gerard Depardieu kao Boudu.

Jugnot je ovdje u ulozi buržoaskog, prilično 'jednosmjernog', trgovca umjetninama, koji jednoga dana spasi iz Seine lutalicu Boudua, koji se umalo utopio, te mu velikodušno ponudi i svoj stan kao privremeno sklonište, ali… samo za tu večer.

Kao što vam je i samima jasno, jedna se večer protegla na i više njih, a lijeno je, prljavo i neotesano stvorenje od životu Christiana Lespingleta (Jugnot) načinilo cirkus; svi u malom francuskom gradiću bili su zgroženi njegovim prostim ponašanjem i šalama, udvarao je bezočno i Lespingletovoj supruzi, neurotičnoj i depresivnoj Yseult (Catherine Frot), ali i ne samo njoj, no, začudo, što su ga ljudi bolje upoznavali – sve su ga više i voljeli, a sam Boudu im je mijenjao živote – nabolje.

Pače je i 'napumpao' Lespingletovu suprugu, no i on mu je oprostio. Vjerojatno i dijelom zbog toga jer ju je i sam varao sa svojom asistenticom Coralie. Koju je Boudu također uspio zavesti… U međuvremenu.

Zanimljiv, rekli bi, tipično francuski plot-line, nije slijedila i kvaliteta filma, kažu na hollywoodreporter.com-u, citiramo '..povremeni flashevi dovitljivih scena teško da su dovoljni da vas prikuju za sjedala..'.