Ratnici planina - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ratnici planina

Ratnici planina

Kekexili (Mountain Patrol) (2004.)

Huayi Brothers / Blitz film i video

85' akcija, drama

Režija:           Chuan Lu

Uloge: Duobuji, Zhang Lei, Qi Liang, Xueying Zhao

Scenario:        Chuan Lu

Producent/i:   Yang Du, Zhonglei Wang

Zemlja:          Kina, Hong Kong

Linkovi: imdb

Ratnici planina

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

5.00
3
0.00

Dirljiva, melankolična priča o skupini boraca volontera i njihovoj bezuvjetnoj ljubavi prema gotovo izumrlim životinjama.

Sa radnjom se upoznajemo kroz oči Ga Yua, novinara koji iz Pekinga dolazi do famoznog kampa Kekexili gorske službe, skupine ljubitelja životinja, dobrovoljaca koji se bore za očuvanje gotovo izumrlih antilopa. Gu Ya prisustvuje tradicionalnom tibetanskom pogrebu jednog od dobrovoljaca. Cijela priča oko antilopa i volontera, za koje neki tvrde da su povezani sa krivolovcima, zaintrigira novinara koji se pridružuje volonterima u njihovim ophodnjama tibetanskim bespućima.

Sa druge strane nišana nalaze se iznimno vješti krivolovci, ljudi koji se skrivaju na zemlji gotovo nemogućoj za život, uglavnom po pećinama. Uz antilope na nišan ovoga puta stavljaju i ljubitelje antilopa koji im zagorčavaju život. Ga Yu će ubrzo upoznati strast pripadnika patrole koji neizmjerno vole svoju domovinu te su spremni učiniti sve ne bi li ju očuvali.

Film je baziran na stvarnim događajima zabilježenim sredinom devesetih godina. Redatelj i scenarist Chuan Lu ispričao je dirljivu priču sa poukom koju nije teško dokučiti no ono što intrigira jest način na koji je ona prezentirana. Lu nas vodi na putovanje prekrasnim krajolicima koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Dobro došli.

i.k.