Put milosti - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Put milosti

Put milosti

Mercy Streets (2000.)

Providence Entertainment / VTI

106' akcija, krimi, drama

Režija:           Jon Gunn

Uloge: David White, Eric Roberts, Cynthia Watros, Shiek Mahmud-Bey, Robert LaSardo

Scenario:        Jon Gunn, John Mann

Producent/i:   Marta Wells, Dan Wells, Karen Bowerman

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Put milosti

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

1.00
1
0.00

U sklopu nove prevare bivši robijaš preuzima identitet brata blizanca, svećenika koji ga pokušava vratiti na pravi put.

Na putu milosti trebao bi se naći John Davis (David A.R. White), bivši robijaš koji se upravo vratio s one strane rešetaka. Dobrodošlicu mu je poželio bivši ortak i mentor Rome (Eric Roberts) koji ga nagovara na još jedan, posljednji posao koji bi mu trebao osigurati lagodan život, barem neko vrijeme. Vjerovali ili ne on pristaje no John kuje vlastite planove koji uključuju okretanje leđa Romeu ili kako bi ameri rekli doublecross.

Nedugo zatim John je u bijegu te odlučuje potražiti pomoć kod brata blizanca Jeremiaha (David A.R. White) s kojim je jako davno započeo 'karijeru'. Jeremiaha nikako nije uspio pomoći bratu s čime se nije mogao pomiriti te je spokoj duše potražio pod okriljem Svevišnjeg i postao svećenik. Vrijeme koje provode zajedno pomaže im u približavanju i shvaćanju toliko različitog životnog puta drugoga. John po prvi puta upoznaje značenje prijateljstva, ljubavi i duhovnosti, koja u potpunosti ispunjava njegovog brata, dok Jeremiah uviđa svu bol i patnju koju je uvijek usamljeni braco trpio u konstantnoj borbi za opstanak na ulici.

Iako bi se mogao protumačiti kao religiozan film, a tako se i reklamira, ipak je riječ o akcijskom krimiću. Iako je najzvučnije ime ono Erica Robertsa posebnu pozornost valja obratiti na Davida Whitea koji se pojavljuje u dvostrukoj ulozi.

i.k.