Afera Thomasa Crowna - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Afera Thomasa Crowna

Afera Thomasa Crowna

The Thomas Crown Affair (1999.)

MGM Distribution Company, United Artists Films, Showtime Networks

113' akcija, krimi, triler

Režija:           John McTiernan, John Sullivan (IV)

Uloge: Pierce Brosnan, Rene Russo, Denis Leary, Ben Gazzara, Frankie Faison

Producent/i:   Michael Tadross, Ray Scalice, Pierce Brosnan

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Afera Thomasa Crowna

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.25
24
0.00

mr blond 12.05.2012 Ocjena recenzije : 5.0

Zaboravljeni i podcijenjeni klasik

Iako je 99' zaradio preko 200 milijuna dolara na kino blagajnama,ovaj film nikad nije dobio status kakav zasluzuje...Status jednog od najboljih filmova 90-ih i klasika svog žanra.Režirao ga je slavni John McTierrnan,redatelj filmova poput UMRI MUŠKI,LOV NA CRVENI OKTOBAR i PREDATOR,koji publici prije svega pruza vrhunsku zabavu.AFERA THOMASA CROWNA je jedan od onih filmova koji uspješno miješaju vrhunsku zabavu,inteligentnu priču i odlične glumačke izvedbe.Napeta radnja uz koju pratimo romansu glavnih likova je ovdje pun pogodak.Brosnan je briljantan u ulozi šarmantnog tajkuna,a nista losija nije ni Rene Russo,glumica koja je unatoč izgledu i godinama netipičnih za ovakvu ulogu pokazala seksipil dostojan najvecih fatalnih dama u povijesti kinematografije.Kemija između Brosnana i Russo je odlična,a u sporednoj je ulozi odličan i Denis Leary.Nakon briljantnih glumaca,najveci aduti filma su izbjegavanje klišeja tipičnih za ovakve filmove i realističnost.U filmu nema niti patetike ni pretjerivanja,a sama pljačka i rasplet,iako spektakularno snimljeni,djeluju realistično.Dijalozi su svježi i inteligentni,a likovi nisu crno bijeli,vec im je dana kompleksnost te time i intrigantnost.
AFERU THOMASA CROWNA preporucam svima jer ce zadovoljiti i one zeljne zabave i pustanja mozga na pasu te one koji od filma zahtjevaju nesto vise od obične razbibrige.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

theMarioSisko 26.01.2011 Ocjena recenzije : 5.0

Sve što je lijepo, rijetko je!

Užitak koji osjetim za vrijeme filma je nevjerojatan i poželim ga nakon svako malo ponovno pogledati i - pogledam ga! :)
Vrlo šarmantan film! Ocjena 5!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mr blue 08.10.2009 Ocjena recenzije : 0.0

IZNIMNO DOBAR KRIMIĆ

Afera Thomasa Crowna je vrlo zabavan i zanimljiv film za koji bih se usudio reći da je uz Biti John Malkovich jedan od posljednjih velikih filmova 20.st,film je naime izašao 1999.te je imao solidan financijski uspjeh.
Poznata imena su Pierce Brosnan koji je briljantno odglumio ulogu Thomasa Crowna bogatog,šarmantnog tajkuna koji je iz zabave ukrao sliku od 100 milijuna dolara te se zaljubio u detektivku koja mu je za petama te koju je jednako dobro odglumila Rene Russo,kao sporedna uloga se pojavljuje Denis Leary,poznat iz tv-serije,Vatrenih Dečki.
Film će vas sigurno oduševiti svojom pričom i dojmljivom akcijom,te vam preporucujem i istovremeni orginal iz 1968. sa Steve McQuennom kao Crown i Faye
Dunaway kao zanosna detektivka.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

jopa_tkd 25.03.2008 Ocjena recenzije : 0.0

Vrlo zanimljiv film koji je napet do samog kraja. Brosnan je odlično odglumio bogatog playboya koji je vrhunski kradljivac i ženskar, ali je ipak velikog srca.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

captain 04.01.2008 Ocjena recenzije : 1.0

Dobro za razbibrigu

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

sky 18.02.2007 Ocjena recenzije : 1.0

film za sve ljubitelje filma

ovaj film nije potrebno komentarisat, preporucio bi svakom da ga pogleda, ocjene filma 5

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rin-rin 29.10.2006 Ocjena recenzije : 0.0

jako dobar film

Teže je pisati o filmovima koje volimo nego o onima koji nam se ne sviđaju, zato ću samo kratko reći da filmovi kao ovaj vraćaju vjeru u visokobudžetni Hollywood. Dajte nam više ovakvih inteligentnih i vrhunski odglumljenih filmova. Vizualno i stilski dojmljiv,stil je u službi priče i likova a ne obrnuto.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 17.02.2006 Ocjena recenzije : 4.0

Izuzetno zabavan film

Možda će se mnogi iznenaditi ovom tvrdnjom, ali ovo je meni jedan od najzabavnijih filmova koje sam gledao.
Iako se radi o remakeu, film djeluje iznenađujuće svježe najviše zahvaljujući vodećem glumačkom dvojcu Russo - Brosnan i iskusnom redatelju McTiernanu koji nam je i prije servirao izuzetno zabavne i uspješne filmove (Umri muški 1 i 3, Predator, Lov na Crveni Oktobar).
Cijeli film nose glavna dva lika i zanimljiva priča o bogatom playboyu koji, da bi si svakodnevnicu učinio zanimljiv