Kineski sindrom - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kineski sindrom

Kineski sindrom

The China Syndrome (1979.)

IPC Films

122' drama, triler

Režija:           James Bridges

Uloge: Jane Fonda, Jack Lemmon, Michael Douglas, Scott Brady, James Hampton

Scenario:        James Bridges, T. S. Cook, Mike Gray

Producent/i:   Michael Douglas

Zemlja:          SAD

Linkovi:

imdb

Kineski sindrom

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

0.00
0
0.00

Reporterka Kimberly Wells i njezin kamerman Richard Adams posjete nuklearku u Kaliforniji u sklopu serije reportaža o energiji.

U jednom trenutku, zadesi ih potres, alarmi se oglase i čini se da je situacija potpuno izmakla kontroli. Adam sve uspije snimiti, mada bez autorizacije, a kad snimku daju na televiziju, glavni urednik odbije je prikazati, bojeći se tužbe. No Kimberly i njezin kamerman odluče dublje istražiti čitavu situaciju.

Za to vrijeme, glavni tehničar nuklearke Jack Godell otkrije nepravilnosti u pogonu i namjerava zatvoriti elektranu u svrhu daljnjeg istraživanja.

Naravno, njegove namjere su spriječene, a na putu do suda, radi javnog svjedočenja, pokuša ga ubiti vlasnik ugovora o pogonu, koji je i falsificirao podatke o sigurnosti projekta. 

Zatvori se u elektranu prijeteći da će pustiti radioaktivni materijal, ako itko išta pokuša učiniti. Traži razgovor s novinarkom, kako bi na televiziji mogao progovoriti o problemima oko nuklearke. No ubrzo prijenos biva prekinut, a nekoliko minuta nakon toga, Godell je nađen ubijen.