Ratnik - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ratnik

Ratnik

Musa/The Warrior (2001.)

Central Partnership, GAGA Communications, Humax Pictures Inc., SND

158' akcija, drama, ratni

Režija:           Sung-su Kim

Uloge: Ziyi Zhang, Sung-kee Ahn, Jin-mo Ju, Woo-sung Jung

Scenario:        Sung-su Kim

Producent/i:   Shang Xia, Seoung-Jae Cha

Zemlja:          Južna Koreja, Kina

Linkovi: imdb

Ratnik

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.75
4
0.00

Želeći popraviti odnose s Kinom i izbjeći rat, korejsko diplomatsko izaslanstvo 1375. stiže u Kinu da bi s vladajućom dinastijom Ming sklopilo primirje.

Napadaju ih, međutim, vojnici dinastije Yuan, koji u njima vide samo neprijatelje i špijune. Ubijaju diplomate, a pošteđeni su vojnici i rob Yeo-Sol, sluga ubijenog emisara kojem je gospodar prije smrti udijelio slobodu.

Preživjeli, unatoč opasnostima, pod zapovjedništvom generala Yin-Liba  odluče što prije izvući se s neprijateljskog teritorija i vratiti u Koreju. No, oslobađanje kineske kraljevne Bo-Young i skupine prognanih staraca, žena i djece prilično će zakomplicirati zbivanja i pretvoriti ionako pogibeljan zadatak u praktički nemoguć pothvat.

U pokušaju njegova ostvarenja od iznimne će važnosti biti Yeo-Solova vještina u baratanju kopljem, no borba za princezinu naklonost zaoštrit će odnose među suborcima. A na putu do mora i tvrđave Shandong valjat će prijeći teško prohodnu pustinju i gustu šumu u kojima vrebaju mongolski ratnici...

Ovaj ratni spektakl predstavlja vrhunac južnokorejske filmske produkcije, film koji je jednako dobro prihvaćen i izvan njenih granica.