Sve za lovu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sve za lovu

Sve za lovu

Two For the Money (2005.)

Universal Pictures / Blitz film i video

122' komedija, drama

Režija:           D. J. Caruso

Uloge: Al Pacino, Matthew McConaughey, Rene Russo, Armand Assante, Jeremy Piven, Jonathan Bruce, Jaime King, Charles Carroll, Ralph Garman, Veena Sood, Kevin Chapman, Gedde Watanabe, Carly Pope

Scenario:        Dan Gilroy

Producent/i:   Cosmic Entertainment, Morgan Creek Productions

Zemlja:          SAD

Linkovi: trailer
službeni site
imdb

Sve za lovu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
30
0.00

Edita :) 01.09.2011 Ocjena recenzije : 0.0

...

Meni je film bio savršen...uz moje najdraže filmove : Harry Pottere,Paranoju i Kutiju ovaj film je..na istoj razini..od tada sam nekako potaknuta stvarnošću. Da ljudi nakon jednog dobitka na kladionici,što je čista sreća,misle da mogu puno više od toga.I ulažu sve što imaju...

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mr blue 10.10.2009 Ocjena recenzije : 1.0

VRLO DOBAR

Iako film ima vrlo dobru tekmatiku držim kako je malo trebalo poraditi na zanimljivosti filma.
Pacinova gluma je onakva kakva se i očekuje od legendarnog glumca pri kraju karijere,tj dobra.
McConaghy je odlično odglumio svoj dio i film preporučujem svima.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 29.09.2009 Ocjena recenzije : 3.75

Two For the Money

Nakon odličnog 'The Salton Sea', u kojem se bavio drogom, redatelj D.J. Caruso se prihvaća kocke i klađenja u 'Two for the Money'. Film nije loš, sadržava uvijek aktualnu ovisnost o klađenju no ne otkriva neke novosti. Osnovna stvar koja se meni izrazito dopala jest karakterizacija i odnos između likova; jer film uopće nije o sportu ili uspješnosti Brandonovih (McConaughey) pogađanja konačnih ishoda utakmica već o Walterovoj (Pacino) ovisnosti o klađenju. On sam kaže ženi da se davno prestao kladiti no ustvari kako film odmiče vidimo da se on igra i kladi na sve: na Brandonovu budućnost predviđanja rezultata u početku do vraćanja novaca onima koje nepogrešivi Brandonov alter-ego, John Anthony navede na krive rezultate. Također on se igra sa svojim brakom s Toni (Russo) te čak i sa svojim zdravljem. Tu kraj možda malo i presretno završava po sve aktere no to i nije toliko bitno. Bitno je da Caruso dopušta genijalnom Pacinu da svojom karizmom vodi film. Solidno mu parira ovdje vrlo dobri McConaughey koji kad se odmakne od svojih bezličnih i jednakih romantičnih komedija pokazuje da zna glumiti, dok Russo nije dobra partnerica Pacinu. Oni su neobičan par ponajprije zbog visinske razlike, nije toliko stvar u kemiji; nje donekle i ima jer oboje znaju glumiti. U globalu, ovo je film koji preporučujem svima, a posebno onima koji vole klađenje da se uvjere koliko je to ozbiljna ovisnost. Ne volim klađenje no evo pouzdane dojave: na Pacina se uvijek sigurno kladiti jer ste tu definitvno na dobitku.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

mary2611 01.02.2007 Ocjena recenzije : 0.0

kocka je kurva..

zanimljiv filmić sa odličnim glumcima o kockanju.
ukratko - ko bi gori, sad je doli, ko bi doli, sada gori je...
sa kockom nikad ne znaš na čemu si jer sreća je prevrtljiva i nekad ti ide u korist, a nekad ne. kolo sreće se okreće..
naši likovi pokušavaju uhvatiti taj dio sreće u novcu preko sportskog klađenja. zanimljivo, s obzirom da pola hrvatske pokušava to isto. ali, pazi neočekivanog obrata-nakon šta uspiješ zgrnut brdo love, sve se okreće protiv tebe i sve gubiš. sve je imo', ništa imo' nije.
vrijedno gledanja!
zanimljivi dijelovi-kad mcCounghey šeta polugol i pokazuje svoje tijelo koje izgleda kao "goveđe slabine" da citiramo al pacina u filmu. njam!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

APP 27.06.2006 Ocjena recenzije : 3.0

Solidno, ali moglo je puno bolje

Prvi moj dojam nakon gledanja ovog filma bio je ''već viđeno''. FIlm me dosta podsjetio na prijašnji Pacinov uradak ''Ðavolji odvjetnik'' jedino što je u ovom filmu riječ o svijetu sportskog klađenja, a u ''Odvjetniku'' je riječ o Sotoni i svijetu vrhunskih odvjetnika. Čak i Pacinove uloge u spomenutim filmovima su dosta slične.
Što se tiče samog filma, ne predstavlja ništa posebno, a s obzirom na temu koju obrađuje, mislim da se s filmom moglo napraviti puno više. Pod tim mislim na sve one negativne posljedice koje proizlaze iz ovisnosti o kockanju, čemu se u ovom filmu nije poklonilo puno pažnje, a mišljenja sam da bi film stavljanjem tog problema u prvi plan bio puno efektniji.
O ekipi koja je radila na filmu može se reći i dobrih i loših stvari. Dobra stvar je odlična glumačka ekipa, ali je previše sve fokusirano na Pacina (što na trenutke malo iritira gledatelja, iako ga kao glumca veoma cijenim), a manje prostora je ostavljeno drugima, pogotovo za Russo koja je odlična glumica.
Loša strana filma je relativno neiskusan redatelj koji se malo izgubio među svim tim glumačkim veličinama koje je morao ukomponirati u cjelinu. McConaughey je solidno odradio svoju rolu, ali mislim da on može puno bolje. Posebno bih istaknuo Assantea, koji je odličan u kratkoj, ali veoma efektnoj, ulozi velikog kocakara Noviana.
Kad se sve zbroji, dobije se solidan filmić, koji neće puno razočarati, ali moglo se puno bolje.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

kiks 15.05.2006 Ocjena recenzije : 0.5

tak tak

Sve u svemu ništ posebno ,priča nedorađena.MLadi bivši ragbysta slomljene noge dobro pogađa na kladionicama,ubrzo ga kontaktira Al i ponudi mu posao snova,hoće li ga uzeti i izgubiti dušu ..vidjet ćemo.MCconaughey je osvježenje a Pacino naporan u svojim dugim govorancija i preseravanjima.ocjena 3

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

pupica 16.02.2006 Ocjena recenzije : 1.0

tak nekak bezveze..

uz takvu holivudsku facu kao što je pacino, čovjek bi pomislio da će film zaslužiti bar pristojan prolaz. Ovako, ništa. Radnja je bezvezna (uostalom, da li Hrvate zanima am.nogomet? Ne bih znala), oni se klade, oni gube, on je seljak a postane frajer, pa opet padne, pa opet se uzdigne. Ih. Stvarno nije za kino, eventualno za video kad nema ama baš ničeg za posuditi.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

juju 27.01.2006 Ocjena recenzije : 1.0

dobar

film je ok ! al pacino je izvuko ovaj film. jedino mi se ne sviđa kraj i glupo je ispalo što su brandon i walterova žena prevarili waltera

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: