Obiteljska čast - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Obiteljska čast

Obiteljska čast

Saving Face (2005.)

Sony Pictures Classics / Blitz film i video

91' komedija, drama, romansa

Režija:           Alice Wu

Uloge: Joan Chen, Michelle Krusiec, Lynn Chen, Jessica Hecht, Li Zhiyu

Scenario:        Alice Wu

Producent/i:   Robin O'Hara, Scott Macaulay, John M. Penotti

Zemlja:          SAD

Linkovi: imdb

Obiteljska čast

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.00
1
0.00

Kineskinja ste, živite u New Yorku, imate 28 godina i konzervativnoj majci tajite da ste lezbijka. Na to vam se ona doseli u stan sa sretnom vijesti da je trudna.

Wil je 28godišnja Newyorčanka koja živi između dva potpuno različita svijeta. Ona je kirurg u usponu u vezi sa prelijepom glumicom. Redovito napušta Queens u kojem živi te vlakom odlazi u posjet majci udovici. Tamo se prešaltava na uzornu maminu kćer, dok brižna mama i sama krije tajne koje će ubrzo izaći na vidjelo. Ona pak vrijeme provodi u društvu kineskih Amerikanaca na njihovim okupljanjima.

Njihov sve samo ne iskreni odnos tako funkcionira sve do jedne noći kada Wil ispred kućnog praga pronalazi majku koja se odlučila doseliti k njoj i još k tome je trudna. Novonastala će situacija staviti na kušnju vezu između Wil i plesačice Vivian.

Dva svijeta koja se toliko trudila držati na distanci naposljetku će se ispremiješati što će ju prisiliti na razmatranje cijele te farse i slike koju nastoji projicirati pred majkom. Wil se uz to bavi i pronalaskom oca majčinom djetetu.

i.k.